Her er en liten historie fra et par bergenske klatrere med stor interesse for isklatring; Philip Toney og Kristian Andås:

– Vi er to kamerater fra NHH som er over middels engasjerte isklatrere. Vi ønsker med dette å vise friluftsinteresserte at det finnes gode isklatremuligheter i Bergensområdet. Tidligere i januar har vi reist til Rjukan for å klatre is – ni timer med buss. I en kuldeperiode i vinter klatret vi 60 meter tilnærmet vertikal is på Stoltzekleiven. En luftig liten tur ned på en hylle ca 30 meter fra Masten byr på gode standplassmuligheter. Herfra er det 60 meter nedfiring før klatringa opp klippen kan begynne.

Annonse

I områdene rundt Bergen er isklatremulighetene også gode, og ved Voss ligger Tvindefossen:

– En snau uke etterpå vendte vi snuta mot Tvindefossen i Voss. Sognebussen stopper rett ved fossen og tar kun halvannen time. Tvindefossen er en turistatraksjon på sommerstid og byr på fantastisk isklatring om vinteren. Fossen er ca 150 meter høy, 3 taulengder. Gode standplassmuligheter og fantastisk is! Andre isklatremuligheter i området som kan nevnes er Vaksdal, Dale og Myrdal. Iskvaliteten varierer selvsagt med temperaturforhold over tid.

Bynært: Fra Stoltzen.

Byen: Bergen der nede.

Fra Stoltzen.