– Mye er lett, men ikke ta lett på det.

Klatrenorges mest legendariske blogger forteller om en vinterlig høsttur opp klassikeren Nordribba på Store Trolla i Innerdalen.

Sist oppdatert 26. oktober 2022 kl 11.56
ENDELIG OPPE: Kjetil Grimsæth på toppen av Store Trolla i Innerdalen etter bestigning av Nordribba på vinterlige forhold i oktober. Foto: Ulf Egeberg
ENDELIG OPPE: Kjetil Grimsæth på toppen av Store Trolla i Innerdalen etter bestigning av Nordribba på vinterlige forhold i oktober. Foto: Ulf Egeberg

Store Trolla er det høyeste fjellet i Norges vakreste dal – Innerdalen. Nordribba er ei lang og klassisk rute som ble førstebesteget av Asbjørn Bræck og Einar Hekland i 1961. Først opp om vinteren var Kjell Ivar Knutsen og Sven Carlsen i mars 1981.

Forrige uke tok Kjetil Grimsæth (en av hjernene bak den legendariske og nedlagte bloggen Olsendriver) turen og her er hans konsise beretning og film fra den klassiske alpinklatreruta på Nordmøre:

Sist lørdag fant Ulf Egeberg og jeg vinteren på Nordribba. Vi gikk fra tindeklubhytta i Flatdaddalen halv syv og fant veien opp et isete Snøskar med stegjern og økser. 

På cirka 1 250 moh dro vi ut rampen som leder bort mot breen og innsteget til Nordribba. De siste hundre meterne gikk vi i tau over breen. 

Første taulegde startet med vannis over bregleppa. Så klassisk miksklatring i en haug med taulengder. Ruta er på 15 taulengder og grad 3 på sommeren. Mye er lett, men ikke ta lett på det. Vi gikk den på 12 taulengder inkludert en del løpende. Racket bestod av 3 isskruer, noe friends, nøtter og tre hexer (én for mye). 

Fra toppen nøt vi synet av Sunndalsfjella før vi startet den utsatte returen. Vi fant en trygg vei ned mellom store stup, bresprekker og nedisede sva før mørket kom. Vel nede i dalen var det bare å slå på hodelyktene og spasere bort til tindeklubens hytte der øl og store biffer ventet på oss.

Se filmen:

Publisert 26. oktober 2022 kl 11.56
Sist oppdatert 26. oktober 2022 kl 11.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen