– I hvert fall var vi på Skogadalsbøen. Gikk opp på Gjertvasstinden, og Sentraltind, og vi så inn i Sydveggen på Storen. Vi satt og så på Torgeir Fosse og en til som klatret Sydveggen på Storen. Da var vi vel ikke NTK-medlemmer, men muligens hadde vi fått tillatelse til å bruke Skagadalshytta. Det var jo mange NTK-medlemmer som klatret på Kolsås – de kjente oss. Nei, dette blir bare rot. Det dukker jo opp ting hele tiden …

Ulf Geir Hansen tar en lang pause i det han går seg bort i minnene fra en klatretur til Jotunheimen. Det er ikke rart. «UGH» har klatret siden det eneste klatreutstyret var et 30 meter langt bretau, og har ledet an i norsk klatring med brystsele, bankebolter og i stive fjellsko. Han har satt borebolter, og bruker Grigri, mikrokammer, deltatt i klatrekonkurranser og finner i dag adspredelse i moderne innendørs klatresentre med 3D-paneler.

I et par tiår var han Norges ledende klatrer – «by far».
– Jeg har ikke fått klatret siden august. Jeg brakk foten da jeg skulle ta inn båten på hytta i høst, ti meter fra bilen. Utrolig kjedelig.