Det er neppe hvilken sele du bruker som gjør at du topper redpointprosjektet ditt eller lander en ny onsightpers. Men en god og behagelig klatresele kan hjelpe deg på veien. Likeledes kan kanskje en irriterende upraktisk sele gjøre at du vippes av pinnen på en dårlig dag?
Det handler om komfort, gode løsninger og en behagelig bruksopplevelse; Er selen god å ha på og henge i? Hvordan er den å ta på og stramme? Er den lett å ta av? Hvordan er lårløkkene i forhold til hoftebeltet? Hva med polstring av hoftebeltet? Er utstyrsløkkene hensiktsmessig plassert? Lett å klippe utstyr i? Lett å ta utstyret av? Hvor mange er det?
Og så har vi dette med slitasjepunkter – er det slik at selen ved normalt bruk tåler de ti år som produsentene sier webbingutstyr skal tåle? Om ikke, hvilke punkter er svake?
Vi kunne i tillegg vurdert det rent estetiske, men smaken er som baken, så vi nøyer oss med å kåre vår egen vinner der. Her har du siste ord.
Til sist har vi vekt. Mellom disse selene skiller det knapt 150 gram. Siden en slynge veier ca 100 gram, og man gjerne har 10 stykker i selen mener vi vektulikhetene kan sees på som tilnærmet irrelevante – bortsett da fra redpointforsøk der slyngene henger i veggen.
Uansett er vektulikhetene ikke mer enn en god slurk vann. Vi har allikevel gitt honnør til den letteste selen.
Vår totalvurdering i testen er ikke snittet av delkarakterene, men en vektet karakter på bakgrunn av selens ulike kvaliteter – rett og slett vårt førstevalg.
Testere har foruten undertegnede vært Viktoria Gjersøe og Geir Evensen.