Gneis Lilleaker er såvidt mindre enn Oslo klatresenter på Skullerud, men mye finere mener Midtbø. De høyeste delene i klatresenteret er cirka 16 meter under taket, og selve klatreveggene er cirka 15-15,5 meter høye. Åpningsdatoen er enda ikke hugget i stein.

– Vi kommer til å åpne deler av bygget i løpet av de neste par ukene for alle kunder, så kommer vi til å kjøre en svær åpning om en måneds tid, sier daglig leder Synnøve B. Nesheim.

Les også: Store tester av det beste klatreutstyret

Hanna Midtbø og Magnus Midtbø på Gneis Lilleaker
KLATREFAMILIE: Hannah og Magnus Midtbø deler flere VM og NM titler mellom seg og er fortsatt ivrige klatrere. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby

Dette er det femte klatresenteret som Magnus Midtbø er med og åpner som deleier. Sammen med 29 ulike eiere som alle er klatrere. Med pågående stor vekst på YouTube har Midtbø nå over 1,86 millioner abonnementer på sin kanal og kommer også til å bruke det nye klatresentret til å produsere innhold for kanalen. Allikevel er ikke alt fokus på YouTube-kanalen om klatring lenger.

FOR TRAD- OG FJELLKLATRING: Vi har testet drøssevis av klatresko for alle typer klatring. Her fra test av fjellklatreskoen 5.10 Niad Lace på Julsundet ved Molde. Foto: Tore Meiri
Les også
Test av klatresko til alle bruksområder: Buldresko, klatresko for dame, barn, erfaren klatrer og nybegynner. Det er en liten jungel å finne riktig klatresko til din fot, klatregrad og ikke minst lommeboka di. Her er guiden til de beste klatreskoene og seks nye tester av sko til fjellklatring.

– Jeg prøver å gjøre litt forskjellig på YouTube. For det første prøver jeg å tilfredstille de som var der fra begynnelsen av som er klatrere, men i tillegg prøver jeg å nå ut til nye folk. Hvis ikke klarer man ikke å vokse, sier Midtbø.

I det siste har mye av innholdet bestått av treningsutfordringer og militærvideoer, som har vist seg å gjøre det bra på klatrerens kanal.

Gneis Lilleaker Klatresenter under oppbygning
SNART FERDIG: Det jobbes hardt for å få klargjort resten av klatresenteret til åpningsdagen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
VIKTIG: Klatreselen er en avgjørende del av klatreutstyret. Her får du vite alt du trenger. Foto: Siv-Elin Skogen
Les også
Enten du skal klatre innendørs, utendørs, sommer eller vinter, må du ha en god klatresele. Vi har testet en rekke klatreseler til både herre og dame, og her får du vite hvordan du velger riktig klatresele.
Les også
Les tester av klatretau til klatring og ulike tips og triks for å vedlikeholde og velge klatretau.