Magnus tilbake i finale

I helgen ble den siste av de tre verdenscupene i Asia arrangert i Inzai, Japan, og Magnus var endelig tilbake i finale etter flere konkurranser med stang ut.

Sist oppdatert 26. oktober 2014 kl 15.50
Magnus Midtbø fra verdenscupen i Mokpo, Sør-Korea. Foto: Heiko Wilhelm

Etter en dårlig kvalifiseringsrunde på lørdag hvor han kvalifiserte seg som nummer 19, tok han seg sammen og leverte når det gjaldt som mest i semi-finalen. Han kvalifiserte seg til finale som nummer 7, som ga han startnummer 2 i finalen søndag morgen norsk tid.

Finaleruten hadde en kjip intro med veldig små tak som fellet flere av finalistene, der i blant Magnus som falt på tak nummer 17. To franskmenn falt på tak nummer 12, noe som gav Magnus en 6. plass. Resten av finaleheatet falt mellom tak 42 og 49 med Adam Ondra høyest og på toppen av pallen. Sølvet ble vunnet av hjemmefavoritten Sachi Amma og bronsen gikk til slovenske Domen Skofic som er en av de nye navnene som hevder seg i toppen.

Magnus endte på 6. plass som for han er sesongbeste i år. Selv om han ikke fikk gitt alt under finalen, er jeg sikker på at han var fornøyd med å være tilbake i finale etter en sesong med mange konkurranser hvor han har havnet rett utenfor. Det er små marginer som skiller plassene rett innenfor og rett utenfor finale, og i helgen hadde han marginene på sin side.

På damesiden toppet Jain Kim ut finalen med slovenske Mina Markovic hakket bak. Mina som klatret sist i finalen ettersom hun gjorde det best i semi-finalen, falt ut av topjugen i finalen og måtte se seg slått av Jain. Bronsen gikk også til Slovenia med Maja Vidmar som tok sin første pallplass i år.

Asiatouren er nå avsluttet og neste og siste stopp i verdenscupen 2014 er Kranj i Slovenia om tre uker. For utøverne som deltok på den intensive asiatouren skal det nok være godt med et par uker hjemme til å slappe av, trene og forberede seg til den siste konkurransen.

OBS! Vi minner også om at nordisk mesterskap på tau i Sogndal den 8. november, dessverre er blitt avlyst grunnet få påmeldte. Etter påmeldingsfristen fredag klokken 12 var det 16 nordmenn og kun fire svenske deltakere påmeldt, og ingen fra de andre nordiske landene.