Magnus Midtbø har gått Papichulo (9a+) i Oliana i Spania.
– Oliana passer meg i utgangspunktet ikke så godt. Ikke spesielt bratt og mye små tak. Målet denne sesongen har vært å bli bedre på den type klatring. Jeg gikk noen lettere ruter i Oliana tidligere i år og følte jeg ble bedre på den stilen. Gikk også igjennom Papichulo noen ganger, men følte jeg måtte dedikere mer tid til ruten om det skulle gå. Så jeg bestilte tur til Oliana 12 dager, med Papichulo som eneste mål. Fikk tak i en liten leilighet i Ponts, som ligger 15 min unna klippen. Etter bare et par dager kom jeg forbi det som skal være cruxet. Men 50-meter pumpen var ikke helt der jeg ville den skulle være. Falt flere ganger i toppen.

Les også: Ti tips for en vellykket onsight.

Magnus ble mer og mer sliten og det han i starten trodde skulle gå veldig kjapt, begynte å se ut som det kanskje ikke skulle gå på denne turen i det hele tatt.
– Hadde tre dager igjen og det var meldt mye dårlig vær fremover. For ikke å gå glipp av gode forhold satt jeg under ruten og ventet på de beste forholdene. Timet det ganske dårlig. Plutselig begynte det å regne hardt og jeg skjønte at jeg måtte gå på med en gang om jeg skulle ha tid til å gå hele ruten før den ble søkk våt. Regnet trekker som regel med seg mye fukt. Selv om begynnelsen var tørr, føltes de små takene veldig mye mindre ut enn før. Det var en kamp å komme seg i gjennom begynnelsen, som brukte å gå ganske greit. 

Han kjempet seg gjennom en fuktig rute på dårlige tak.
– På de halvgode hvilene underveis fikk jeg tid til å bekymre meg over hvordan topp-svaet ville takle regnet. Det så egentlig ganske håpløst ut, og jeg følte meg i tillegg mer sliten en tidligere. I en tåkete tilstand og tilværelse bestemte jeg meg for å gi alt. Så ingen grunn til å spare på kruttet når jeg ikke viste hvordan de to siste dagene ville se ut.
– Klarte å karre meg opp det våte svaet og derfor veldig glad for at jeg valgte å bruke mine siste krefter, selv om forholdene var håpløse. Etter en sånn kamp, føles det spesielt bra å ha gått det!

Dette er Midtbøs andre 9a+. Han har også gått 9b, med Ali Hulk Extension. 

Les også: Stem frem tidenes dyktigste klatrer.