Februar var kald og med mye gode sjeldent forhold for isklatring – noe som kommer fram på topp 10-lista for forrige måned. 

Dessverre er også ulykke på K2 og vindmøller ved nasjonalfjellet en del av pakka – men det er også mye kult å finne på listen, inkludert det som muligens er det råeste som noensinne er gjort innen sjangeren alpinklatring.

Annonse

Mest lest på norsk-klatring.no i februar: 

Vi testa seks slitesterke tau for klatring innendørs – men hvilket tau dro i land seieren, og ikke minst hvorfor?

Gudmund Grønhaugs serie om klatretrening er svært populær, og aller mest lest er saken om utholdenhet.

Hundre meter vedvarende, bratt og krevende isklatring i den legendariske dalen på Nordmøre. Ikke rart det tok sin tid før nederste del av Gjølapilaren ble klatret, men i februar skjedde det med Mats P. Mosti og Steinar grynning i taulaget. 

Det er vel vanskelig å være uenig i følgende påstand: Dette håper vi ALDRI blir en realitet! En som argumenterer godt i saken er Bård Solem.

Se hvor mye arbeid som lå bak Grandelius´ imponerende prestasjon da han gikk Østlandets andre klipperute av grad 9a.

Norges mest kjente klatrer og en av landets mest populære youtubere gikk helt til finalen i NRK-suksessen Mesternes Mester – ikke rart det slo an.

Historien om tyske Martina Demmel som nådde grad ni etter få års klatring er temmelig imponerende. 

Først ble det braksuksess på K2, da fjellet fikk sin første vinterbestigning av et lag bestående bare av sherpaer. Men kort tid etter forsvant tre klatrere på fjellet – og de er fortsatt borte. 

Magnus Midtbø og Tina Hafsaas forteller sine sterke historier om spiseforstyrrelser knytta til kampen om å bli lettest mulig – og dermed bedre til å klatre. Eller ikke?

Belgieren Sean Villaneuva O´Driscoll er litt av en fyr. Ikke bare er han et slags musikalsk geni, han er også aldeles spinnvill i fjellet og utvilsomt en av tidenes råeste alpinklatrere. Han soloerte den vanvittige Fitzroy-traversen i Patagonia, noe som utvilsomt er blant det råeste noensinne gjort til fjells.