Mest lest i desember

Via ferrata preger lista også for årets siste måned, men det er en gjeng trøndere som troner øverst på lista over de mest leste sakene på Norsk Klatring i desember.

Sist oppdatert: 4. januar 2021 kl 09.20
Klatring
MEST LEST I DESEMBER: Det planlagte klatresenteret i Trondheim topper lista for 2020s siste måned.
Lesetid: 2 minutter

Argumenter både for og mot via ferrata, en selvransakende klatrer med pannebånd og en julenisse med tjukk mage og sterke armer står på månedens liste. Hvilke saker som ble mest lest i 2020 finner du her, men dette er altså liste for forrige års siste måned:

10. Reel Rock 15 går live

11. desember ble herligheten sluppet på nett, med selveste Alex Honnold som konferansier. Hvis du har vært for opptatt med å klatre til å få det med deg, så ser du traileren og finer instruks for hvordan du får sett det hele på linken over.

9. Climb Norway får 16 millioner til å utvikle nye systemer for via ferrata

Selskapet som bygger via ferrata på Andersnatten får tildelt et temmelig stort tilskudd for å utvikle via ferrata. Men nøyaktig hva de utvikler er fortsatt noe uklart.

8. Det nye klatresenteret i Bergen blir det første med fast trenerstilling

En av årets mest leste artikler på Norsk Klatring handler om ambisiøse planer på Bergen klatresenter. 

7. Hvem jobber mot via ferrata på Andersnatten?

Motstanden mot via ferrata på det kjente klatrefjellet i Eggedal er stor og høylytt blant klatrere, og i denne kommentarartikkelen avslører en av de ivrigste motstanderne hvem som står på hardest.

6. Julekalender, luke 1

Hvert dag i desember fikk du gode treningstips fra en av landets mest erfarne og flinkeste klatretrenere.

5. Åpner for individuell trening på treningssentre i Bergen

Endelig en litt ålreit koronanyhet – interessen for klatremulighetene innendørs i Bergen er formidabel, og det er kanskje ikke så rart? 

4. – Klatrarar i si eiga boble

Tore Lundberg kommenterer både bolte- og via ferrata-debatten i dette innlegget, hvor han maner klatrere til selvransakelse. 

3. Slik blir du en alpinist

Kravene for å være en ekte og legitim alpinklatrer er knallharde – faktisk så harde at noen kan fine på å tro dette blodseriøse innlegget er et forsøk på humor. Men humor har aldri alpinklatrere vært særlig interessert i.

2. Til sykehus etter via ferrata-ulykke

En mann ble skadet da han var på tur i området ved den svært populære via ferrataen i Loen. Mannen ble hentet ut etter en svært komplisert og krevende redningsaksjon, og kom fra fallulykken uten varige skader. 

1. Klatresenter på 3000 m2 planlegges i Trondheim

Grip satser i Trondheim, som endelig ser ut til å få en ny og moderne tauvegg, som etter planen skal åpne om ett år. I sommer åpnet for øvrig Grip nytt buldresenter på Sluppen i trønderhovedstaden.

Publisert 4. januar 2021 kl 09.20
Sist oppdatert 4. januar 2021 kl 09.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen