Argumenter både for og mot via ferrata, en selvransakende klatrer med pannebånd og en julenisse med tjukk mage og sterke armer står på månedens liste. Hvilke saker som ble mest lest i 2020 finner du her, men dette er altså liste for forrige års siste måned:

Annonse

11. desember ble herligheten sluppet på nett, med selveste Alex Honnold som konferansier. Hvis du har vært for opptatt med å klatre til å få det med deg, så ser du traileren og finer instruks for hvordan du får sett det hele på linken over.

Selskapet som bygger via ferrata på Andersnatten får tildelt et temmelig stort tilskudd for å utvikle via ferrata. Men nøyaktig hva de utvikler er fortsatt noe uklart.

En av årets mest leste artikler på Norsk Klatring handler om ambisiøse planer på Bergen klatresenter. 

Motstanden mot via ferrata på det kjente klatrefjellet i Eggedal er stor og høylytt blant klatrere, og i denne kommentarartikkelen avslører en av de ivrigste motstanderne hvem som står på hardest.

Hvert dag i desember fikk du gode treningstips fra en av landets mest erfarne og flinkeste klatretrenere.

Endelig en litt ålreit koronanyhet – interessen for klatremulighetene innendørs i Bergen er formidabel, og det er kanskje ikke så rart? 

Tore Lundberg kommenterer både bolte- og via ferrata-debatten i dette innlegget, hvor han maner klatrere til selvransakelse. 

Kravene for å være en ekte og legitim alpinklatrer er knallharde – faktisk så harde at noen kan fine på å tro dette blodseriøse innlegget er et forsøk på humor. Men humor har aldri alpinklatrere vært særlig interessert i.

En mann ble skadet da han var på tur i området ved den svært populære via ferrataen i Loen. Mannen ble hentet ut etter en svært komplisert og krevende redningsaksjon, og kom fra fallulykken uten varige skader. 

Grip satser i Trondheim, som endelig ser ut til å få en ny og moderne tauvegg, som etter planen skal åpne om ett år. I sommer åpnet for øvrig Grip nytt buldresenter på Sluppen i trønderhovedstaden.