De ti mest leste sakene på norsk-klatring.no i 2020:

Annonse

Bergen klatreklubb drifter det nye klatresenteret i Åsane, hvor det ble opprettet en 100 % fast trenerstilling. 

– Vi vil satse og skape et enda bedre klatretreningstilbud for alle aldre i Bergen. Grunnet begrenset plass på eksisterende klatreanlegg i Bergen har vi ikke skapt et tilbud som er både for bredde og topp. Nå kan vi det, uttalte Remi Småland, som er daglig leder i Bergen klatreklubb. 

Koronakrisen har naturlig nok dominert nyhetsbildet i nesten hele 2020, og det er kanskje ikke så rart at mange klatrere var (og er) opptatt av nettopp dette. 

Nytt klatreutstyr tåler mye større belastninger enn vi klarer å utsette det for ved korrekt bruk. Svært slitt utstyr derimot kan ryke ved kroppsbelastning. Et eller annet sted i mellom disse ytterpunktene må utstyret pensjoneres, men når?

Denne artikkelen gir svar på akkurat det!

Holy moly! Engelskmannen som er en av verdens aller beste tradklatrere frisoloerte Renshaw/ Foulkes-ruta på Kjerag – 800 meter storveggsklatring opp til grad seks.

– Det vanskeligste med å klatre noe stort er alltid å komme seg av garde. Selve klatringa er enkel, det er å forplikte seg til veggen som er vanskelig. Men jeg koste meg masse på turen, som gikk aldeles strålende, uttalte Whittaker til norsk-klatring etter bragden.

– Sindre var redningsmannen som skulle redde oss andre. Det er tungt å akseptere at det til sist ble Sindre selv som måtte hentes ned fra fjellet, skriver vennene Dag Sigvart Kaada, Grim Gjeldvik og Ture Bjørgen.

Ikke så rart mange er gira på dette når klatresentrene måtte stenge på grunn av kortonapandemien.

Det er heller ikke så rart mange lurte på dette i mars. Heldigvis ble det greiere å være uteklatrer etter hvert som sommeren skred fram, og det attpåtil viste seg at flytende kalk kan ta knekken på det hersens viruset, og at kalk i pulverform ikke sprer korona. 

Det aller meste som er høyest i verden har en tendens til å slå an, og klatretårnet ved Lillesand er ikke akkurat noe unntak.

En av klatrenorges største legender omkom i en tragisk utglidingsulykke på Store Vengetind i Romsdalen. Forfatteren, journalisten og klatreren Iver Gjelstenli ble 71 år.

Sindre Bø var ikke bare en legende i klatremiljøet rundt Stavanger, men i hele landet. Da han døde i en kiteulykke i påsken mistet vi en av de viktigste klatrerne noensinne i Norge. Sindre Bø ble 49 år.