De mest leste sakene er igjen om debatten på via ferrata på Andersnatten, men denne gangen er de grunneierne som går imot klatrerne.

I tillegg er også debatt om rasistiske rutenavn og dødsulykker på oversikten. 

Annonse

Paula Voldner, Erik Grandelius, Kalle Olsson, Jon Egil Auestad og Pete Whittaker sørget for den andre og tredje fribestigningen av denne solide ruta på Kjerag. Ikke rart den ble mye lest. 

Nils Faarlund svarer tilbake etter kommentaren fra grunneierne som nå forbyr mer bolting på Andersnatten (som for øvrig troner høyest på mest lest).

Denne våren har Andrine Skilbrei, Henning Wang og Arne Farestveit gått Fraulein. Alle foreslår at denne ruta bør stå i 8b - en rute som i sin tid var Norges tredje 8c. Diskusjon om gradering i klatring er fortsatt mye lest.

Det er mange folk som fortsatt støter hardt selv om de har bikka 40 eller 50, og denne saken ble også mye lest for det er nok mange lurer på hva som er grunnen til all den persinga! 

Denne saken ble publisert på juni sin siste dag, og klarte å karre seg høyt opp på lista over mest lest. Det er tydelig at dette engasjerer! 

En tragisk hendelse, men en påminnelse om hvor viktig det er å gjøre selvsjekk ved klatring på autobelay. 

Sigbjørn førstebesteg denne ruta på Kvam, som er nå den hardeste kileruta på Kvam per dags dato. Tidligere var Petit Voyage (9-/9) den hardeste, men den har altså fått en storesøster. 

Eivind Nordeide og Lars Mjaavatn sto for denne rå rekorden på Hægefjell. De gikk da Tyrion (7), Hægar (6+) og Mot Sola (6) på 11 timer og 22 minutter. Ikke rart den er tredje mest lest i juni. 

Andersnatten engasjerer fortsatt, og nå går grunneierne mot klatrerne og forbyr mer bolting. 

Grunneierne på Andersnatten skrev en kommentar der de forteller om sin side av saken vedrørende via ferrata på Andersnatten. Denne saken hadde veldig mange flere lesere enn nummer 2 på lista, og det er tydelig at dette var også en viktig kommentar i debatten om via ferrata på Andersnatten.