/ Ulykker

Til sykehus etter via ferrata-ulykke

En mann i 40-årene falt og skadet seg ved via ferrataen i Loen tirsdag. Mannen ble fraktet til sykehus i Ålesund etter en omfattende redningsaksjon.

Sist oppdatert: 23. desember 2020 kl 08.55
ulykke via ferrata
ULYKKE: En mann falt og skadet seg i forbindelse med via ferrataen i Loen 22. desember, og en omfattende redningsaksjon måtte til for å få mannen ned. Via ferrataen ligger sørøst for Stryn.
Lesetid: 1 minutter

Mannen skal ha f alt i nærheten av Gjølmunnebrua, som er en av installasjonene på via ferrataen. Brua går over et dypt juv. Ifølge NRK falt mannen stygt, men var bevisst og ringte selv etter hjelp da ulykken skjedde i sjutida tirsdag kveld. Lokalavisa Fjordingen skriver at han hadde smerter i ryggen.

På grunn av krevende og glatte forhold kombinert med dårlig vær var store redningsmannskaper i aksjon for å få mannen ned. Været tillot ikke redning med helikopter og han ble fraktet opp til toppstasjonen på gondolen Loen Skylift, for så å fraktes ned med heisen.

via ferrata loen ulykke
POPULÆR TURISTATTRAKSJON: Ulykken skal ha skjedd nær denne brua, som er en del av den svært populære via ferrataen i Loen. Foto: loenskylift.com

– Mannskap fra Røde Kors og Sunnmøre alpine redningsgruppe tok seg fram til mannen som hadde falt i området ved Gjølmunnebrua. Deretter frakta de han opp til toppstasjonen på Hoven med båre for så å få han ned med gondolen til redningshelikopteret, sier Vidar Stavik fra Stryn lensmannskontor til Fjordingen.

Vaktlederen i Hovedredningssentralen, Johan Mannsåker, melder til NRK at redningsaksjonen var omfattende og vanskelig.

– Dette var en utfordrende redningsaksjon. Det er tøffe forhold og kaldt der oppe. Det er lagt ned en formidabel innsats, sier han til statskanalen.

Publisert 23. desember 2020 kl 08.55
Sist oppdatert 23. desember 2020 kl 08.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen