/ Ulykker

Døde av hodeskader

Den tyske isklatreren som omkom i en fallulykke ved Bjørndalsbekken ved Otta 31. mars brukte ikke stegjern da han skulle krysse et område med bratt is og stein, hvor han falt og omkom.

Sist oppdatert 20. april 2022 kl 10.45
ULYKKESSTEDET: Det var i Bjørndalsbekken i Sel kommune en tysk isklatrer omkom 31. mars. Foto: Einar Almehagen, Gudbrandsdølen Dagningen
ULYKKESSTEDET: Det var i Bjørndalsbekken i Sel kommune en tysk isklatrer omkom 31. mars. Foto: Einar Almehagen, Gudbrandsdølen Dagningen

Det kommer fram i ulykkesrapporten som nylig ble offentliggjort.

To personer, begge 35 år gamle menn fra Tyskland, var på vei for å klatre Bjørndalsbekken i Sel kommune da ulykken skjedde. 

De skulle krysse bekken for å nå innsteget, og kryssingen måtte gjøres i relativt enkelt, men likevel eksponert terreng med is og stein. Den ene klatreren tok på stegjern, men han som omkom valgte å gå med kun isøks i hånda.

– Det er ingen vitner til selve årsaken, men klatreren uten stegjern har sklidd ut/falt og tumlet videre nedover bekkefaret. Klatrepartneren tok på seg stegjern og øks, og tok seg ned raskt ned til skadestedet. Han varslet deretter nødetater og satte igang med livreddende førstehjelp helt til nødetatene var på stedet, meldes det i ulykkesrapporten.

Den omkomne brukte hjelm, men hodeskadene var likevel for omfattende til at livet sto til på redde. Ifølge rapporten var skadene så store at hjelmen ikke kunne forhindret det tragiske utfallet.

Les hele rapporten her.

Publisert 20. april 2022 kl 10.45
Sist oppdatert 20. april 2022 kl 10.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen