/ Ulykker

Redningsaksjon i Molladalen

En mann har fått behandling for beinbrudd etter en ulykke i forbindelse med rappellering i Molladalen. Han ble hentet ut med helikopter i en redningsaksjon som beskrives som krevende.

Sist oppdatert: 7. august 2020 kl 23.04
ulykke molladalen
ULYKKE: Mannen kom fra rappelleringsulykken i Molladalen med bruddskader i beinet.
Lesetid: 1 minutter

Ifølge NRK var både alpin redningsgruppe, luftambulanse og redningshelikopter involvert i ulykken, som altså skjedde under rappellering i Molladalen i Ørsta kommune på Sunnmøre.

Ulykken ble meldt av mannens turkamerater rundt klokken 19.30 fredag, og klokka 22.30 var mannen på plass på sykehus i Ålesund, etter å ha mottatt førstehjelp på stedet.

Ifølge Sunnmørsposten bidro kameratene til at redningsaksjonen ble enklere for redningsmannskapene, slik at den alpine redningsgruppa ikke trengte å involveres:

Mens turfølget ventet på helikoptre og redningsmannskap, klarte kompisene til den skadde mannen å gjøre litt kameratredning, skriver avisa, og siterer redningsleder Ståle Jamtli i Hovedredningssentralen Sør-Norge:

– De fikk klatra personen ned et stykke i veggen, slik at det ble enklere for oss å komme til med helikopteret. Det var fornuftig gjort av dem.

Det kommer ikke fram på hvilket fjell eller hvilken rute ulykken skjedde, men Molladalen er et svært ettertrakta område for klatring, og utvilsomt et av de flotteste og mest brukte fjellklatreområdet på Sunnmøre.

Publisert 7. august 2020 kl 23.04
Sist oppdatert 7. august 2020 kl 23.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen