De tre klatrerne er savnet etter at ingen har hørt fra dem siden før de gikk opp i Bottleneck på 8200 meter. 

Sønnen til Muhammad Sadpara, Sajid Sadpara (21), returnerte til Camp 3 etter at han gikk tom for oksygen. Han så de tre klatrerne sist på vei opp Bottleneck. 

GPS-signalet deres ble borte, og ingen har hørt fra dem siden de gikk mot toppen den 5.februar. Nå er det fem dager siden de sist ble observert, og sjansen for overlevelse i en høyde på 8000-meter i over fem dager er usannsynlig.

Det er nå sendt opp pakistanske redningshelikoptere for å se etter klatrerne. De prøver å fly opp redningsmannskap opp til Camp 2 som er på 6700 meter. Redningshelikoptere har ikke sett eller funnet tegn til de tre klatrerne, så det er uvisst hva som har skjedd.

Sajid Sadpara sier på Twitter at han er overbevist om at de har vært på toppen og at de har forsvunnet på nedstigningen. 

En annen klatrer, bulgarske Atanas Georgiev Skatov, avbrøt toppstøtet, og han omkom på vei ned igjen.

John Snorri (47) fra Island er på K2 for andre gang på vinteren for å prøve å vinterbestige K2. Han er en av Islands fremste ekspedisjonsklatrere og har tidligere vært på Manaslu, Broad Peak, Lhotse og K2 på sommeren.  

Muhammad Sadpara (45) er fra en landsby utenfor Skardu i nord-Pakistan, og har vært på åtte av de 14 8000-meterne som eksisterer. Han er en erfaren ekspedisjonsklatrer, og begynte sin karriere som bærer. 

Juan Pablo Mohr Prieto (33) er en chilensk fjellklatrer som tidligere har vært på Annapurna og Dhaulagiri. Han dro til K2 denne vinteren med blant annet Sergi Mingote, som døde på vei ned fra K2 16.januar. 

K2 fikk sin første vinterbestigning 16.januar, da 10 nepalesere sto på toppen samtidig. Dette var den siste 8000-meteren som enda ikke hadde hatt sin vinterbestigning. 

Nirmal Purja besteg K2 uten oksygen den 16.januar. 

K2 er også kjent for å være den dødeligste og vanskeligste 8000-meteren. I 2008 var det en større ulykke på Bottleneck som tok 11 liv, der blant annet norske Rolf Bae omkom. 

I 2021 så langt er to klatrere bekreftet omkommet på K2. Det er Sergi Mingote og Atanas Gergiev Skatov.