Løke skal ha nådd toppen sammen med sherpaen hans, Pemba Tashi, klokken 00.37 norsk tid. 42-åringen er dermed den tredje nordmannen som bestiger verdens nest høyeste fjell.

Ifølge pressekontakt Torkjel Haabeth skal Løke ha vært den første av klatrerne som nådde toppen i år. De skal begge være i god forfatning, skriver Nettavisen.

Frank Løke er tidligere kjent som en av verdens beste håndballspillere, og har siden gått inn i en slags kontroversiell kjendisrolle. De siste årene har han gjort flere løpe- og klatreprosjekt, og har tidligere vært på toppen av Mount Everest.

Nå er altså også K2 lagt til på lista. Kun Cecilie Skog og Lars Flatø Nessa har vært på toppen av det svært krevende fjellet tidligere. Underveis i ekspedisjonen omkom Skogs ektemann Rolf Bae.

Løke reiste til fjellet i slutten av juni. Turen til toppen har ikke vært uten dramatikk.

– Jeg hadde mageproblemer i tre dager fordi jeg drakk brevann. Vi hadde gått i ni timer, og jeg kunne velge mellom å bli høydesjuk eller drikke vann fra breen, har Løke fortalt på sosiale medier.

På samme tur besteg også Kristin Harila, Håkon Åsvang og Ane Færøvig K2. Dermed er det totalt seks nordmenn som har vært på fjellet.