«The most consecutive pinky pull ups is 16 and was achieved by Maibam Itomba".» - Guinness World Records

– Jeg så dette og måtte gi det et forsøk! Jeg er sikker på at det finnes folk der ute som greier fler. Jeg må nok kanskje være litt strengere på å ha rettere armer også videre. Men, hvis jeg faktisk hadde brukt litt tid på å trene på dette, er jeg ganske sikker på at det å doble verdensrekorden er innenfor rekkevidde.

Annonse

Dette skriver Magnus Midtbø på sin Facebook-side, 24 april. Han har delt sin pull-ups video både på Instagram og Facebook. Her klarer han 25 pull-ups med lillefingrene – rekorden er 16. Vi i Klatring ble selvsagt nysgjerrig. Har Midtbø satt ny (uoffisiell) guinness-rekord?

(Se videoen av Magnus Midtbø nederst i saken)
SE OGSÅ: Maibam Itomba, her.

Magnus-Midtboe-med-nesten-pers_crop_1120
Magnus-Midtboe-med-nesten-pers_crop_1120

HER FRA SPANIA: Magnus Midtbø går Papichulo (9a+). Foto: Tom Thudium.

– Rekorden er 16, da betyr det vel at du har en uoffisiell guinness-rekord med dine 25?

– Jeg vil ikke si at jeg har en uoffisiell rekord. Grepet er forskjellig og jeg måtte nok hatt litt strakere armer. Men jeg håper videoen viser at det skulle være mulig å slå den. Hvis jeg først skulle prøvd å slå rekorden ville jeg nok gått for å ta en del flere enn 16. Ellers tror jeg ikke rekorden hadde fått stå lenge, forteller Magnus Midtbø.

– Hvor lenge og hvordan har du trent for å få til dette?

– Jeg har egentlig ikke trent spesifikt i det hele tatt. Det er utelukkende klatretreningen som har gjort meg i stand til dette.

LES OGSÅ: Inn i synet, ute av sinn?

Du får mye oppmerksomhet for videoene du deler - motiverer det deg?

– Det begynte da jeg ble med på NRK-serien «Min Idrett» i 2011. Treningsbiten var det folk husket best, og mange som følger meg på sosiale medier, følger meg nettopp på grunn av treningen. Men det var først for ca. ett år siden at jeg bestemte meg for å legge ut noen klipp på egenhånd. Det at jeg kanskje er bygget litt større enn klatrere flest - er nok heller ingen ulempe når det kommer til treningsvideoer.

– Det er også gøy å kunne motivere folk til å trene, ikke bare klatrere, men andre også. Selvfølgelig skulle jeg ønske at det var like mye oppmerksomhet rundt det jeg faktisk trener for, men klatring er nok ikke stort nok for det enda. 

LES OGSÅ: Det gjelder å ha noen faste ankere i tilværelsen.

Nedenfor ser du videoen hvor Magnus Midtbø gjøre 25 sammenhengende pull-ups med lillefingrene. Er det en ny rekord - tro?