Magnus Midtbø har i samarbeid med Tindeq tenkt å gjøre det lettere og besvare et slikt spørsmål. Som klatrer er ofte styrketrening en stor del av treningen - og med Progressor & V-rings skal fingerstyrke, resultater og progresjon kunne gjøres til noe som er lett å måle.

V-rings er en liten treningsbjelke kryssfinér, som i kombinasjon med en kraftmåler og en app vil kunne gi deg informasjon om belastningen som blir puttet på trenings-ringene.

Annonse

- Hovedvisjonen for ringene var å lage de så portable som mulig, så man kan ha de med seg over alt. Dessuten kan de kobles til slynger, som åpner for enda flere muligheter. Progressoren er det som gjør at vi virkelig skiller oss ut, sier Magnus Midtbø til norsk-klatring.no

Kombinasjonen av App, V-rings og Progressor skal gjøre styrke målbart.

Det er denne kraftmåleren, “Progressor” Magnus forteller om, som er hovedforskjellen fra å trene på hvilken som helst annen treningsbjelke. Det hele fungerer nemlig slik: Ved og koble treningstakene og kraftmåleren til hverandre, vil informasjonen videresendes til appen der den loggføres. Måleren bruker Bluetooth til å overføre informasjonen, og tre forskjellige programmer som alle vil gi deg en belastningsgraf.

- Testene, som følger med kraftmåleren har tidligere bare vært forbeholt forskning. Å gjøre disse testene tilgjengelig for mengdene, tror jeg vil kunne gjøre det enklere å logge resultatet av treningen. Det vil dessuten være motiverende å trene for å forbedre scoren sin og sammenligne den med andre.

V-rings, som er navnet på trenings-takene, kan brukes på flere måter. Man kan velge å bruke ringene til å trene styrke i fingre og overkropp, og man kan også bruke de til oppvarming for fingrene. Etter småjusteringer og endringer fra den første utgaven «Duck rings» er resultatet blitt en ferdig prototype du kan se på bildet nedenfor.

Magnus4

Prosjektet er en såkalt «kickstarter», et prosjekt muliggjort med folkefinansiering, og har som mål og produsere og distribuere bjelkene i løpet av den kommende våren.

- Finansieringsmålet var et minimums estimat for hva som ville være nødvendig for å kunne sette i gang prosjektet. Vi håper at mange velger å støtte det, før vi går i gang med produksjonen.

Vi gleder oss til og teste både Progressor & V-rings, og ved å klikke på denne linken kan du også følge prosjektet videre. Der finner du også informasjon om hvordan du kan støtte prosjektet.