På tur i skogen med hunden fikk jeg en melding fra Oscar: «Jeg har en strålende plan for oss. Har du lyst å klatre Nordøsteggen på Store Trolltind på tirsdag? Si ja!!!!!!!!!»

Jeg hadde ikke hørt om ruten før men Oscar beskrev den som en romantisk klassiker, så jeg var solgt. Etter litt research fant jeg ut at det var en klassiker med en ganske lang anmarsj, for så å være moderat lett klatring rundt grad 4-5 til toppen og retur ned på andre siden gjennom dalen. Dette hørtes gøy ut, og Oscar og jeg brukte de neste dagene på å avtale utstyr, overnatting osv.

Planen ble å kjøre opp dagen før, ta en tidlig start og overnatte etter klatringen før vi kjørte hjem. Humøret var høyt på vei fra Oslo til Romsdalen og det ble delt mange gode klatrehistorier på vei mot å bli bedre kjent. Det var min første tur til Romsdalen og det var et mektig og imponerende landskap som møtte oss. Været var fantastisk og Trollveggen og Trolltindene reiste seg der oppe. Men, det var mye mer snø på toppene enn vi hadde regnet med. Dette kunne bli spennende da vi ikke hadde tatt med stegjern eller isøks.