Trioen som de siste ukene har hengt på Suser gjennom harryland i Trollveggen, kunne forleden toppe ut i god stil.

Britiske Andy Kirkpatrick fikk med seg storveggsnovisene Aleksander Gamme og Tormod Granheim opp den tekniske ruta i den bratte veggen litt til venstre for selve Trollveggen, og i helgen ble det altså sigar på de tre, etter 18 kalde taulengder i veggen.

Åndalsnes Avis kan i dag melde at de faktisk ikke trodde de kunne toppe ut og var klare for å snu, etter å ha blitt stoppet av et isete parti 20 meter under det de trodde var rutas sluttpunkt, uten stegjern og økser. Men etter å ha nærstudert føreren fant de ut at de faktisk hadde nådd toppen likevel, og dermed er det bare å gratulere gutta med andre vinterbestigning av Suser gjennom harryland, og den tredje bestigningen av ruta totalt.

Grunnen til forvirringen er at Suser gjennom harryland ikke går helt opp Trollveggen, men slutter halvveis opp på Trollryggen, den store pilaren i venstrekant av selve Trollvegg-massivet.

Vi tipper at også den erfarne Kirkpatrick nå kan puste lettet ut, etter å ha snudd en taulengde under toppen på sitt soloforsøk på den samme ruta for halvannet år siden.

Oppdatert 31.1.: UKClimbing bringer i dag en artikkel om bestigningen, med bilder av Aleksander Gamme. Se den her.