Bare nesten for Kirkpatrick

Britens solotur endte like under toppen i Trollveggen.

Av: Arve
Sist oppdatert: 28. september 2011 kl 13.33
Lesetid: 1 minutter

Andy Kirkpatrick var nære ved å bli førstemann til å soloere en av de harde og mer seriøse rutene i Trollveggen. Som vi har skrevet tidligere her på siden, har briten de siste ukene vært på tur opp Suser gjennom harryland, en teknisk krevende (6/A3) rute opp veggens lavere, men likefullt bratte og krevende venstre del.

Ruta ender midtveis opp på Trollryggen, og planen var opprinnelig å også klatre den klassiske Trollrygg-ruta fra 1958 til topps på fjellet. Denne planen ble imidlertid tidlig oppgitt av Kirkpatrick, da det allerede har lagt seg nysnø oppover pilaren. Men en taulengde under toppen hadde Kirkpatrick mistet retningen, og etter en hel del leting skjønt at han var ute av ruta. Samtidig beskriver han at kameraet i jakkelomma hadde slått seg på, og spilte av et opptak av barna han hadde gjort før han dro hjemmefra. For Kirkpatrick ble dette et tegn på at det var på tide å gi seg. Han er nå på vei ned igjen uten å ha gått ruta helt opp, men likevel med en solid prestasjon å vise til for ettertiden.

Les mer om Kirkpatricks Trollvegg-tur på den velskrevne bloggen, som har blitt oppdatert jevnlig underveis i klatringen.

Publisert 28. september 2011 kl 13.33
Sist oppdatert 28. september 2011 kl 13.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen