For øyeblikket omgir redaksjonen seg med svært bereiste og kompetente buldrere. Det har vi benyttet oss av og laget en rangering av de mest aktuelle buldredestinasjonene på kloden. Vi har gitt hvert sted helhetskarakter, men også karaktergitt ulike kvaliteter som feltets størrelse (antall linjer), linjenes tetthet, klima og fasiliteter. Helhetskarakteren er ikke et snitt av delkarakterene men vårt syn på destinasjonens kvalitetsnivå.

Favoritten ble ikke uventet Fontainebleau, som uten tvil får karakter 6. Stedet ligger fem mil fra Paris, og man får heldigvis billige flybilletter dit gjennom både Norwegian og SAS. Man leier billig bolig gjennom Gites de France og har 10000 buldreproblemer å velge mellom. Sandsteinsblokkene er fantastiske å klatre på. Kan det bli bedre? Tja, været kan tidvis gjøre en fontfarer gal, men når det først er tørt og kaldt er opplevelsen uslåelig.

Rocklands får også 6. Dette fantastiske feltet i Sør-Afrika har på få år etablert seg som de hardingenes favoritt. Et stabilt klima, nydelig buldring og en koselig klatrecamp understøttes av at landet jo er eksotisk. Bare synd at optimale forhold er i juni og juli, når sommeren er på sitt beste her hjemme.