De geologiske prosessene som har skapt de bratte klippene som utgjør Red River Gorge er sikkert interessante i seg selv, men jeg klarer ikke å engasjere meg. Langt viktigere er det faktum at det på et område på størrelse med Oslo fylke finnes over 2000 klatreruter fordelt på over 100 crag.

Høsten er høysesong i Kentucky.  En 3 måneders klatreferie i Nord-Amerika skulle avsluttes med en hel måned i Red River Gorge. Avgjørelsen om å dra dit var basert kun  på rykter, anbefalinger fra fjerne bekjentskap og beskrivelser vi nesten husker fra gamle klatreblad. Vi håper vi valgte riktig. Etter 3 dagers kjøring fra Wyoming, ankommer vi «Blue Grass»-staten. Vi kjører gjennom Lexington og videre østover. Plutselig, etter milesvis med kjøring gjennom det som ser ut som en hel masse ingenting dukker Miguels Pizza opp ved siden av veien. En stor, gul fasade med en virkelig stygg logo og en parkeringsplass stappfull av slitte biler fra alle USA's stater og mange av Canadas provinser ønsker oss velkommen. Eller, velkommen er kanskje et sterkt ord. De lokale klatrerne og det faste inventaret lar seg sjelden imponere, men så snart de innser at du ikke er en weekend-warrior fra Ohio, blir du bedre mottatt.

Et klatreopphold i RRG er for mange synonymt med camping på Miguel's pizza. Siden 1985 har Miguel Ventura tilbudt klatrere camping, is og pizza. Etter å ha blitt jaget ut av hver eneste delstat vi tjuvcampet i, er skiltet med «Camping, climbers only» et kjærkomment syn. For den prisbevisste klatrer er overnatting i RRG et enkelt valg, to dollar per natt, trådløst internett for to dollar i uka og en dollar per dusj er umulig å slå. For de som ikke er tilhengere av løse hunder, tregt internett og høyt støynivå finnes det mange andre alternativer, både i form av bedre organiserte campingplasser og hytter til utleie.