Klatrebukse - Best i Test - Dame/Herre - Ute- Innendørs
De beste klatrebuksene
Riktig klatrebukse har mye å si for prestasjonen i veggen. I vår test av klatrebukser vektlegger vi elastikk, friksjon, bevegelighet og funksjoner. Vi kårer beste klatrebukse for dame og herre, ute- og innendørs.
Oppdatert onsdag 10. august 2022. k10.8.2022 09:00
KLATREBUKSE: Vi har testet klatrebukser for herre og dame, og crag og fjell. Foto: Erik Nylander
Hvilke bukser er best til klatring, enten du er til fjells eller på craget? Og hva skiller egentlig en klatrebukse fra vanlige tur- eller treningsbukser?
En god klatrebukse skal tilfredsstille mange krav - noen som er hakket mer komplisert enn hva man trenger i vanlige turbukser.
Hva er en god klatrebukse?
De fleste har vel kjent på følelsen av at foten ikke vil opp på fottaket, fordi beinklærne holder den igjen. Dette skyldes klatrebukse med mangel på elastikk og for stor friksjon på innsiden. Bevegelighet er rett og slett den viktigste egenskapen til en klatrebukse.
Klatrebuksen bør også ha innebygget stramming i livet og lomme med glidelås. Sistnevnte er spesielt lurt på klatrebukser til økter innendørs, hvor man gjerne har låst sakene sine i et skap og behøver et sted å oppbevare nøkkelen.
En god klatrebukse skal være slitesterk, myk, puste godt og samtidig være tilpasset alt det andre utstyret klatringen krever. Det betyr for eksempel lommer som kan brukes selv om du har på klatresele og konstruksjon ved anklene som gjør at buksen ikke kommer i veien for skoene.
Mange klatrere vil helst slippe å skifte når de skal opp i veggen, og foretrekker derfor en klatrebukse som ser ut som en vanlig bukse og kan brukes før og etter klatring. Gjerne dongeri med skikkelig stretch.
Til fjellklatring bør buksene også være vindtette og gi beskyttelse mot dårlig vær.
Vi har testet mange busker for klatring både i fjellet og i lavlandet - og bukser som fungerer godt til begge deler. Ei klatrebukse som har imponert for deg som holder på mest på craget er Black Diamond Technician Jogger pants, som vi har testet i dameversjon. Også Rab Grit, Houdini Liquid RockogPrana Kanab er bra bukser for damer.
Flere tester finner du lenger ned!
TIL FJELLS: Kravene til en fjellklatrebukse er litt andre enn til en bukse for klippeklatring i lavlandet. Foto: Siv-Elin Skogen
De fleste klatrebukser kommer i både herre- og dameversjoner. Arc´teryx Sigma FLer et eksempel på det - ei veldig god klatrebukse vi har testet for både menn og kvinner.
Merk at passform er viktig for at buksen skal gi best mulig bevegelighet. Og buksens passform kommer igjen an på brukerens kroppsform. Derfor kan det være lurt å prøve. Det varierer også hvor elastisk materiale buksene lages i. Alle er laget i forskjellige varianter av softshell, men dette kan være så mangt. Derfor varierer både pusteevne og værbeskyttelse.
MOTVIRKER SKRUBBSÅR: Bukse er kjekt på svaene på Vardåsen - ja, i tilfelle du går på trynet. Siv-Elin Skogen tester Black Diamond Technician Jogger-buksa på ruta Hvorfor ikke. Foto: Tore Meirik
Man bør tenke gjennom hvor man skal bruke klatrebuksen mest. Til crag-klatring og klatring innendørs er det viktigst med en klatrebukse som er myk og luftig og har god bevegelighet. Klatrer du slake ruter og sva kan det være kjekt med bukse selv om temperaturen tilsier shorts - da blir det litt mindre skrubbsår hvis du tar en suser.
Men er ambisjonene å komme seg til fjells må du være forberedt på å ofre litt komfort, vekt og bevegelighet til fordel for mer værbeskyttelse, slitestyrke og lommer. I verste fall står du på Skagastølsryggen i snøstorm i juli, og da er det kjekt med en klatrebukse som varmer litt.
Klatrebukse for dame
Estetikk og elastikk; Disse ordene kan kanskje oppsummere spesialkravene damer har fremfor menn når det gjelder benklær i veggen.
Som en av Norges beste kvinnelige klatrere sa; «Bare fordi vi klatrer trenger vi ikke se ut som boms.»
Det er ikke til å stikke under stol at damer stort sett er mer bevisst på hva vi har på oss enn menn.
Vi er mer opptatt av det estetiske, og det gjelder også under buldresteinen eller i tau, høyt oppe i veggen.
Derfor må klatrebukseprodusentene gå flere runder med seg selv for oss, enn for den gjengse herre, som vel har en mer praktisk tilnærming til hva han har på seg. Vi har også mer kropp – rett og slett mer former som en klatrebukse må ta hensyn til – akkurat som klatreselen og klatreskoene.
Fordi damekroppen kanskje varierer mer enn hos herre, så ønsker vi klatrebukse med tett passform som også er elastisk, slik at bevegeligheten ivaretas. Et høyt fotflytt må ikke stoppes av at buksa strammer seg for mye.
Klatrebuksa sin finish må også være gjennomtenkt. Detaljer skal ha en aura av kvalitet – og kanskje også femininitet.
Ut over det så gjelder vel de samme kriteriene som for utstyr til alle kjønn; Lomme til nøkler eller topo, god stramming i livet, at buksa er godt sammensatt, slitesterk og uten avskrekkende pris. Klatrebuksene vi har testet som er i damemodeller er testet i størrelse XS, og vi har veid de selv i denne størrelsen.
Test av Mammut Taiss SO klatrebukse
Nye Mammut Taiss SO er ei veldig kapabel fjellklatrebukse for sommerhalvåret. Prisen er helt ålreit, og det er avgjørende for at Mammut Taiss SO er hakket bedre enn den dyrere forgjengeren.
MAMMUT TAISS SO: Veldig kapabel fjellklatrebukse for sommerhalvåret
Taiss er navnet på en ny serie klatreprodukter fra sveitsiske Mammut. Mammut Taiss er klatrebukse beregnet på fjellbruk vår, sommer og høst, og er laget i Mammuts softshell-materiale med polyamid som hovedingrediens.
Mammut Taiss SO er litt tyngre tog en god del rimeligere enn modellen Eisfeld Light SO som vi har testet tidligere.
Mammut Taiss SO har både elastikk og borrelås i livet og to hoftelommer med glidelås. Glidelåsen i skrittet har rød hempe, og et par ekstra hemper følger med buksa. På høyre lår er en cargolomme med glidelås.
Klatrebuksa er formsydd med forsterkning på knærne, og formen blir smalere ned mot anklene. Her er våse stramming med justerbar strikk, pluss metallkrok som kan hektes i skolissene. Kroken har sin egen lomme hvor den kan pakkes vekk.
TEST: På vei mot Kvanndalstind i Romsdal med Mammut Taiss SO-buksen. Foto: Siv-Elin Skogen
Mammut Taiss i bruk
Passformen på nye Mammut Taiss oppleves om hakket tettere enn på Eisfeld Light SO, og det er egentlig bra, for sistnevnte kunne sægge litt (begge modellene ble testet i samme størrelse). Buksa sitter godt og light, og er svært god å bevege seg i.
Også pusteevnen er god, og vær beskyttelsen helt fin for ei bukse for sommerhalvåret. På Mammuts nettside markedsføres Mammut Taiss SO som en helårsbukse som også er egnet for isklatring, men spør du oss er dette først og fremst ei bukse for andre årstider enn vinter, siden den ikke er spesielt tykk eller vanntett.
Men til sommerbruk opplever vi den derimot som veldig bra. Lommen på låret er enkel å bruke, og selv hoftelommene er tilgjengelige med klatresele på. Kroken for å hekte fast buksa til støvlene er kjekk, og det er en veldig fin detalj at den kan pakkes vekk når den ikke trengs. Da slipper man at den henger seg fast når den ikke skal det.
Bevegelsesfriheten oppleves som veldig god, og buksa er kjempefin under klatring. Du skal brukte deg på temmelig krevende ruter for å oppleve at buksa forhindrer bevegelser - særlig i fjellet hvor en klatrebukse som denne hører hjemme.
Selv om vekta er litt høyere, så gjør den lavere prisen og enda bedre passformen at Mammut Taiss SO er et bedre valg enn Eisfeld Light SO for fjellturer med og uten klatring i den varme årstiden.
Mammut Taiss SO er et trygt valg for fjellklatreren som er ute etter ei bukse for turer i bratte fjell vår, sommer og høst.
VURDERING
Bevegelighet
Værbeskyttelse
Detaljer
Slitestyrke
Total
PLUSS
God passform
OK pris
Smarte detaljer
Puster godt
MINUS
Mindre egnet for vinterbruk selv om den markedsføres som helårsbukse
Ikke veldig slitesterk
Test av Black Diamond Technician Jogger pants
Black Diamond Technician Jogger pants er ei svært myk og komfortabel klatrebukse for lavlandet. Til uteklatring om sommeren er det lite som slår jogger pants - såfremt du treffer blink med passformen.
JOGGER PANTS: Svært komfortabel klatrebukse fra Black Diamond
Black Diamond Technician Jogger pants
239 gram (str S)
849 kroner
blackdiamondequipment.com
9/10
Amerikanske Black Diamond er en temmelig tung aktør innenfor klatrebekledning, og produktene som heter Technician er mynta på deg som tar klatring på alvor. Denne buksa kommer i to versjoner - Alpinist og Jogger. Vi har testet sistnevnte Jogger pants, som er den luftigste og letteste av de to.
Klatrebuksa er lage i stretch-nylon, med fem lommer: To foran ved hoftene, to baklommer og en lomme på høyre lår med glidelås.
Ved anklene er buksa smal, med nokså bred strikk for å holde buksa unna klatreskoene, Også i livet er det bred elastikk, men ingen stramming. Technician Jogger pants har formsydde knær, og ifølge Black Diamond er passformen «relaxed».
I bruk
Black Diamond Technician Jogger pants imponerer umiddelbart med veldig god bevegelighet og komfort, som skyldes det myke og behagelige nylonmaterialet. Passformen oppleves som veldig godt egnet for klatring, med god bevegelighet i knær og hofte - men dette vikl altså variere med brukerens kroppsform. Merk at siden buksen ikke har stramming i livet - kun strikk - så kan den skli ned hvis passformen ikke er 100% i livet.
Buksa er smart konstruert ved legg og ankler - den kan lett trekkes opp for å gi litt ekstra luft til leggene, og holder seg fint på plass. Uansett kommer den ikke i veien for klatreskoene.
Fire lommer er muligens litt i overkant, men lårlomma med glidelås er ålreit sted å plassere telefonen, også når klatresele der på.
Det nokså luftige og myke materialet er ikke veldig slitesterkt, og værbeskyttelsen gjør at dette ikke er noen vinner for høyfjellsklatring - men det er buksa heller ikke beregnet på.
Black Diamond Technician Jogger pants er ei lufting og behagelig klatrebukse som er svært godt egnet for klatring i lavlandet.
VURDERING
Bevegelighet
Værbeskyttelse
Detaljer
Slitestyrke
Total
PLUSS
Svært komfortabel
Ypperlig bevegelighet
Smart design
MINUS
Ikke veldig slitesterk
Test av Fjällräven Bergtagen stretch klatrebukse
Nye Fjällräven Bergtagen stretch er slitesterk og usedvanlig komfortabel med strålende bevegelsesfrihet. Men Fjällräven Bergtagen er litt i varmeste laget og ganske dyr.
Fjällräven Bergtagen: Slitesterk og usedvanlig komfortabel klatrebukse
Bergtagen er en ny serie fjellklatreprodukter fra svenske Fjällräven. Denne buksen er beregnet på klatring i fjellet, og skiller seg litt fra andre tur- og klatrebukser med sitt nokså elastiske stretch-materiale.
Fjällräven Bergtagen er relativt tung, og laget i elastisk nylon-materiale. Den har elastikk i på siden dog bak i livet, i tillegg til beltememper. I skrittet er det toveis glidelås med nokså kraftige plasthemper,
Fjällräven Bergtagen har to lårlommer og 14 centimeter lange lufteåpninger på hvert lår. Disse har mesh på innsiden.
Knærne er formsydde og buksen smalner inn ned leggene mot ankelen, hvor den er ganske smal. Her er glidelås på baksiden av leggen for å åpne buksa over kraftige sko. Nederst er buksa forsterket.
Fjällräven Bergtagen kommer for øvrig i både herre- og dameversjon, og denne testen er basert på prøving av begge modellene.
TEST: På tur i Romsdalen med Fjällrävens nye klatrebukse. Foto: Tore Meirik
Bergtagen i bruk
Bergtagen stretch føles ut som en litt uvanlig klatrebukse - tankene går litt mot tights, men det er også poenget med stretchmaterialet.
Samtidig gir det strålende bevegelighet, og buksa sitter tett uten å henge og slenge noe sted. Den er veldig fin å bruke samme med stegjern, men mangler hempe for å hekte buksa i skolissene, slik Mammut Taiss SO har. Passformen og elastikken gir ikke bare bevegelsesfrihet til krumspring i fjellveggen, men også komfort. Alle glidelåsene har kraftige plasthemper som er enkle å bruke.
Buksa er solid, men også ganske tykk og varm (og tung). Kombinert med de små lufteåpningene med mesh inni, blir det fort klamt i motbakkene, selv om materialet har ålreit pusteevne.
Vi savner også lomme på låret. Hoftelommene lar seg riktignok bruke med klatreselen på, men det er uansett lettere med lårlomme.
Fjällräven Bergtagen stretch er utvilsomt ei god bukse for klatreren som skal bryte seg på krevende ruter i fjellet - gjerne når det er litt kaldt.
VURDERING
Bevegelighet
Værbeskyttelse
Detaljer
Slitestyrke
Total
PLUSS
Slitesterk
Komfortabel
God bevegelighet
MINUS
Temmelig varm
Spesiell passform
Dyr
Mangler lårlomme
Test av Norrøna Falketind Flex1 pants
Norrøna Falketind Flex1 pants er testens beste bukse for varme sommerdager i fjellet, og den eneste med lufteåpninger på lårene. Falketind Flex1 pants har svært behagelig passform.
NORRØNA FALKETIND FLEX1 PANTS: Falketind Flex1 pants har svært behagelig passform.
Norrøna Falketind Flex1 pants
421 gram (str. M)
1 999 kroner
norrona.com
9/10
Flex1 er Norrønas delvis resirkulerte softshellmateriale – og hovedingrediens i denne buksa. Norrøna Falketind Flex1 pants har baklomme, to hoftelomme og lomme på låret, pluss stramming med borrelås i livet. Her er også fleece på innsiden.
På utsiden av hvert lår er det glidelåsåpning for lufting, med mesh (netting på innsiden, for å hindre «full åpning»). Glidelåsen kan åpnes fra begge ender.
Ved anklene har Falketind Flex1 pants glidelås slik at den kan åpnes, og ankelen kan strammes med en knapp.
TEST-TUR: Med Norrøna-buksa på klatretur i Innerdalen på Nordmøre. Foto: Siv-Elin Skogen
Norrøna Falketind er nok blant landets mest solgte turbukser, og versjonen med Flex1-materialet imponerer. Buksa har svært behagelig passform, som gir god bevegelighet til klatring.
Materialet på Norrøna Falketind Flex1 pants er riktignok ikke like mykt som noen av de andre buksene i testen, men komforten er god likevel. Selv om bare en av fire lommer fungerer med klatresele på, så har buksa likevel fine og velfungerende detaljer. Lufteåpningene på låret er kjekke, og Norrøna er alene om den detaljen i denne testen.
Falketind Flex1 pants føles lett og luftig, og den puster godt, men kunne vært mer vindtett. Som Mammut Courmayeur SO er den best egnet til dagen uten alt for ufyselig vær i fjellet.
Norrøna Falketind Flex1 pants er ei gjennomført, behagelig og slitesterk bukse som fikser det meste, men er ekstra velegnet for varme dager til fjells.
VURDERING
Bevegelighet
Værbeskyttelse
Detaljer
Slitestyrke
Total
PLUSS
+ Puster godt + God bevegelighet + Luftig og behagelig på varme dager + Lufting på lårene + Slitesterk + Fin finish
MINUS
– Ikke alle vil sette pris på de fargerike glidelåsene – Kunne gitt mer beskyttelse mot vær – Kun en av fire lommer funker med klatresele på – Borrelåsen i livet kan klumpe seg litt
Test av Mammut Eisfeld Light SO pants
Mammut Eisfeld Light SO pants er ei varm og slitesterk fjellklatrebukse som gir god værbeskyttelse også når det er kaldt. Mammut Eisfeld Light SO pants er kraftig, slitesterk og temmelig varm.
MAMMUT EISFELD LIGHT SO PANTS: Kraftig, slitesterk og temmelig varm
Mammut Eisfeld Light SO
396 gram (str. US 34)
2 499 kroner
mammut.com
7/10
Akkurat som Arc´teryx har sveitsiske Mammut levert to bukser til denne testen: en tykk og en tynnere.
Mammut Eisfeld Light SO pants er den tykkeste av de to, og slik sett er den sammenlignbar med Arc´teryx Sigma AR. Mammut Eisfeld Light SO pants er for øvrig en tynnere og lettere versjon av is-, topptur- og alpinklatrebuksa Eisfeld, som vi har testet før– i to utgaver.
Denne versjonen er laget i en softshell-miks av polyamid og spandex. Buksa har borrelås-stramming i livet, bredt fleecepanel på korsryggen, to hoftelommer og en lomme på høyre lår.
Knærne og innsiden av anklene er forsterket med et gummi-aktig materiale. I anklene kan buksa strammes med strikk, og det er en krok for å hekte buksen fast i skolissene.
Mammut Eisfeld Light SO pants er kraftig og slitesterk, og temmelig varm. Det gjør den bedre egnet for høyfjell og ruskete vær enn noen av de andre buksene – akkurat som Arc´teryx Sigma AR. Men det gjør også at den har litt dårligere pusteevne, særlig ved det gummiaktige materialet kan det bli litt klamt.
Passformen er gjennomtenkt, buksa sitter tett rundt leggene og kommer ikke i konflikt med klatresko eller stegjern. Lommen på låret er kjekk når klatreselen er på, og fleecen på korsryggen gir komfort.
Mammut Eisfeld Light SO pants er funksjonell og gjennomtenkt, og best egnet for kaldere høstdager i fjellet.
VURDERING
Bevegelighet
Værbeskyttelse
Detaljer
Slitestyrke
Total
PLUSS
+ Bra passform + Gjennomtenkte detaljer + Varm + Komfortabel
MINUS
– For varm for varme sommerdager – Litt rare gummiaktige detaljer – Dyr
Test av Arc´teryx Sigma AR
Arc´teryx Sigma AR er ei gjennomført, slitesterk og varm bukse for fjelleventyr på dager hvor sola ikke steker. Arc´teryx Sigma AR er en funksjonell og gjennomtenkt klatrebukse.
Arc´teryx Sigma AR er ei nokså kraftig softshellbukse laget i vind- og vannavvisende softshellmateriale med fireveis stretch. Buksa har nokså tettsittende passform, og ved anklene har buksa temmelig kraftig forsterkning. Nederst er Arc´teryx Sigma AR litt trang, men også regulerbar med knapper og strikk, og den kan åpnes med glidelås nederst.
Arc´teryx Sigma AR har lomme på høyre lår, to hoftelommer. Videre har den fleeceliner i livet og integrert belte med flat metallspenne. Dette er testens tyngste bukse, men så markedsføres den også som brukandes til all slags fjellklatring, inkludert is- og miksklatring vinterstid.
Arc´teryx Sigma AR er ei kraftig, slitesterk og nokså varm bukse med solid forsterkning nederst.
Selv om Sigma AR er kraftig og litt tykkere enn flere av de andre buksene i testen, puster den bra. Værbeskyttelsen og vindtettheten er fin, selv om buksa er litt varm for de heiteste sommerturene.
Detaljene er gjennomtenkte; buksa er passe trang, særlig nederst ved skoene, og gir god bevegelighet. Den er riktignok litt stiv ved forsterkningen ved anklene, men det får du igjen for på brekryssinga med stegjern.
Beltet med den flate spenna i metall fungerer bra, også med klatresele på. De to hoftelommene er riktignok vanskelig tilgjengelige med sele på, men lomma på høyre lår har plass til litt småtteri.
Arc´teryx Sigma AR er ei svært funksjonell og gjennomtenkt klatrebukse for kaldere dager i fjellet.
VURDERING
Bevegelighet
Værbeskyttelse
Detaljer
Slitestyrke
Total
PLUSS
+ Bra passform + Gjennomtenkte detaljer + Varm + Puster godt
MINUS
– For varm for varme sommerdager – Litt stiv nederst
Test av Arc´teryx Sigma FL
Arc´teryx Sigma FL er ei svært allsidig klatrebukse som funker veldig bra til det aller meste. Arc´teryx Sigma FL er svært bra både på cragget og i høyfjellet.
Arc´teryx Sigma FL: Svært bra både på cragget og i høyfjellet.
Arc´teryx Sigma FL
369 gram (str. M)
1 699 kroner
arcteryx.com
9/10
Arc´teryx Sigma FL minner om AR i passform og detaljer. Lommene og fleecen i livet er de samme, passformen føles lik og det integrerte beltet har den samme, flate metallspennen.
Men Arc´teryx Sigma FL er laget i tynnere softshellmateriale, med forsterkning på knærne og i setet.
I motsetning til Sigma AR har ikke Sigma FL-utgaven verken glidelås eller ekstra forsterkning ved anklene. Justeringen over skoene gjøres med strikk og snorlås.
FJELLARBEID: Styr med tau er en viktig del av fjellklatring. Når man holder på med sånt er det fint at buksa er komfortabel. Her er tester Tore Meirik i aksjon på Snøhetta med testvinner-buksa fra Arc´teryx. Foto: Siv-Elin Skogen
Arc´teryx Sigma FL er svært lik AR i hvordan detaljene fungerer, men buksa er likevel temmelig annerledes. Tynnere materiale gjør de bedre egnet for sommerturer. Selv om buksa isolerer mindre, gir den god værbeskyttelse og fungerer fint i høyfjellet.
Slitestyrken virker svært bra, og bevegeligheten er i toppklassen. Passformen er riktignok litt trang, men det fungerer svært godt til klatring.
Arc´teryx Sigma FL er litt kaldere og tåler litt mindre juling enn AR-utgaven av samme bukse, men dette er likevel det beste valget til sommerlig fjellklatring – Arc´teryx Sigma FL er både komfortabel, slitesterk og svært velfungerende.
VURDERING
Bevegelighet
Værbeskyttelse
Detaljer
Slitestyrke
Total
PLUSS
+ Bra passform + Gjennomtenkte detaljer + Puster godt + Lett + Ok pris
MINUS
– Ingenting
Test av Rab Grit pants
Grit pants er en casual bukse fra Rab, som fungerer til der meste.
RAB GRIT PANTS: Casual bukse som fungerer til det meste
God bevegelighet, lett, glidelåslomme, stramming i livet
MINUS
Veldig dyr
Test av Houdini W’s Liquid Rock Pants
Houdini W’s Liquid Rock Pants er en fantastisk og minimalistisk bukse å klatre med på varme dager eller inne. Houdini Liquid Rock Pants har meget god bevegelighet og passform.
HOUDINI LIQUID ROCK PANTS: Meget god bevegelighet og passform
Houdini W’s Liquid Rock Pants har riktignok tynt stoff som nok ikke tåler for mange skarpe kanter, men det er jo prisen å betale for letthet og bevegelighet. En glidelåslomme bak, og to uten foran.
Vi skulle vel ønsket oss glidelås foran, med hensyn på nøkler og den slags, siden det er vondt å buldre med noe i baklomma.
Det trekker ned på poengsummen at Houdini Liquid Rock Pants ikke har stramming i livet.
Prana har vel legendestatus i forhold til klatrebukser og klatreshortser. På 90-tallet hadde Prana så og si monopol med sine klatrebukser, helt til de slo seg på yogabølgen og andre aktører overtok klatrebiten.
PRANA KANAB KLATREBUKSE:
Prana Kanab Pant
337 gram
999 kroner
prana.com
7/10
Prana Kanab klatrebukse har stor strikk i livet som holder buksa oppe, uten snøring. To lommer bak og tre foran, en på låret med glidelås. Strikk ved anklene og formsydde knær. Stretch i stoffet og formsydde knær gjør Prana Kanab til en klatrebukse med god bevegelighet.
Organisk bomull gir miljøpluss, men Prana klatrebukse er tilsatt nylon som vel gjør den ikke nedbrytbar på kortere sikt.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Klatring,
Fri Flyt, Terrengsykkel, UTE, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned digitalt
✓Digital tilgang til 6 nettsider
✗Papirutgaver av Fri Flyt
✗Mest verdi
3 måneder
✓Digital tilgang til 6 nettsider
✓2 papirutgaver av Fri Flyt
✗Mest verdi
12 måneder
✓Digital tilgang til 6 nettsider
✓8 papirutgaver av Fri Flyt
✓Mest verdi
Betal smartere med Klarna.
Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.
Norsk-klatring.no er skrevet av klatrere for klatrere, og formidler det som rører seg i det norske klatremiljøet. På nettsiden finner du grundige utstyrstester, teknikk—og treningsråd og inspirasjon til din neste klatretur.