Klatrehjelm - Best i Test - Guide til valg av klatrehjelm

Beskytt hodet med riktig klatrehjelm

Klatrehjelm er obligatorisk ved klatring i fjellet. Vår test inkluderer hjelmer egnet for all slags klatring, både på cragget og på K2, for dame og herre. Velg riktig klatrehjelm for sportsklatring, fjellklatring og isklatring med vår guide.

fem klatrehjelmer til test
KLATREHJELM: Vi tester klatrehjelmer for dame og herre, til alle typer klatring

Når du skal velge klatrehjelm spiller både pris, utseende, funksjonalitet og bruksområde inn. En klatrehjelm skal gjerne ha lav vekt og et godt strammesystem, i tillegg til å sitte komfortabelt på hodet.

Men klatrehjelmens viktigste oppgave er å beskytte hodet ditt mot fallende stein – dette er en av de objektive farene ved klatring og sikring. Objektiv betyr at du ikke har kontroll over denne risikoen selv.

Klatrehjelm er obligatorisk under klatring. Dette gjelder spesielt på ruter med mye folk, og særlig hvis det også er rappellruter nær klatrerutene. Faren for steinsprang er høy og ukontrollerbar, og det skal ikke store steinen til før det blir svært farlig å få den i hodet.

Vi har testet Petzl Sirocco flere ganger, og det er ikke uten grunn at den er best i test. Petzl Sirocco er superlett, ekstremt komfortabel klatrehjelm som kan brukes til alt. Kort sagt er den en drøm å ha på hodet. En annen, fin klatrehjelm fra samme merke er Meteor, som vi har testet i nyeste versjon her.

Med sin lave vekt, smarte strammesystem og hyggelige pris nøler vi heller ikke med å anbefale Singing Rock Penta. Den tsjekkiske klatrehjelmen imponerer i vår test. Også Mammut Skywalker 3.0 er en rimelig hjelm med fin finish.

Enda rimeligere er Petzl Boreo. Den er noe tyngre enn andre klatrehjelmer i vår test, men er likevel en solid arbeidshjelm til allsidig bruk prisen tatt i betraktning.

I tilnærmet samme prisklasse ligger også Camp Storm, klatrehjelmen med den mest behagelige hakereimen vi har testet. Den er ganske lett og luftig, og gjør seg godt på klatreturer sommerstid.

Klatrehjelm med MIPS

Har du hørt om hjelm med MIPS-systemet? Det er ikke så vanlig på klatrehjelmer, men er mye brukt på ski- og sykkelhjelmer, og gir utvilsomt ekstra beskyttelse. Enkelt forklart gjør MIPS at skallet beveger seg i forhold til den delen av hjelmen som sitter fast på hodet. Det gjør at hjelmen beveger seg annerledes (mer) enn hodet ved et slag, og gir en dempende effekt.

Mammut Crag Sender MIPS har et ytterskall i kevlarforsterket plast og innerskall i polypropylen, og er en stilig og komfortabel hjelm med MIPS.

Petzl Elia, klatrehjelm, Ingrid Espelid, Romsdalen, Karoline Lund Hagen, Dag Hagen
En god klatrehjelm er obligatorisk når du klatrer. Her er Karoline Lund Hagen i aksjon i Romsdalen.

Hvorfor bruke klatrehjelm?

I boka Sikker Klatring har forfatter Geir Evensen analysert over 1000 klatreulykker. 26 prosent av ulykkene handler om bruk av klatrehjelm, enten fordi hjelmen hindret alvorlig hodeskade, eller fordi klatreren eller sikreren ikke hadde hjelm og ville kommet bedre fra ulykken dersom hun eller han hadde hatt det. 

Klatrehjelm kan være avgjørende for å unngå alvorlige skader også ved fall, særlig under leding. Dette gjelder selvsagt ved klatring i fjellet, men også i forbindelse med klatring på klatrefelt eller på kortere ruter. Likevel er det ikke særlig vanlig med hjelm på sportsklatrefelt. Dette til tross for at mange sportsklatreskader kunne vært unngått eller vært mindre alvorlige ved bruk av klatrehjelm.

Slik testet vi hjelmene

Alle hjelmene har vært med på klatreruter i fjellet, eller på flertaulengders ruter i lavlandet. Vekten har vi målt selv. Klatrehjelmene er testet og godkjent, og møter sikkerhetskravene fra både EU og Det internasjonale klatreforbundet.

Husk at du kun må kjøpe godkjent klatrehjelm!  

Godkjenning av klatrehjelmer

Godkjenningkriterier for klatrehjelmer.

Hjelmer godkjennes for klatring etter standarden EN 12492: 2012
Helmets for mountaineers og standarden til det internasjonale klatreforbundet UIAA.

Begge standardene krever at hjelmen tåler slag ovenfra og fra siden, at toppen av hjelmen tåler slag fra spisse gjenstander (dette er grunnen til at klatrehjelmer ikke har luftehull på toppen) og at hakestroppen (festeanordningen) tåler en visst belastning før den ryker. Standardene setter også krav til hvor mye av hodet som dekkes.

UIAA-standarden er hakket strengere, og krever også at hakestroppen skal ryke ved en viss belastning. Dette er for å unngå kvelning. Denne standarden krever også at hjelmen ikke skal endre for mye posisjon på hodet når den belastes fra siden.

Slik velger du klatrehjelm

Enkelt sagt er en hvilken som helst klatrehjelm bedre enn ingen hjelm når ulykken først er ute. Likevel er det lurt å ha noen kriterierer å gå etter når du skal velge klatrehjelm.

Vekt: Hvor mye vekt orker du å ha på hodet? Desto lettere klatrehjelm, desto større er sannsynligheten for at du bruker den mest mulig. Petzl Sirocco er trolig en av de ultimate hjelmene for gramjegere på grunn av sin lave vekt.

Hvis vekt er veldig viktig for deg, velger du en lett klatrehjelm. Disse klatrehjelmene koster gjerne litt mer, samtidig som utviklingen viser at hjelmer blir lettere og lettere.

Hodefasong: Vi har alle forskjellige hodeformer, og noen hjelmer passer rett og slett ikke alle hoder. Du bør prioritere å prøve forskjellige hjelmer, og se hvilke som passer til ditt hode. Det finnes også klatrehjelmer tilpasset hestehale. Andre klatrehjelmer som markedesføres som klatrehjelm for dame skiller seg primært på fargen.

Bruksområde: Det er forskjell om du skal bruke hjelmen til sportsklatring, isklatring, fjellklatring eller flere typer klatring. Singing Rock Penta er en skikkelig god flerbrukshjelm.

Ved isklatring vil det være fordelaktig med en hjelm av hardplast fordi den rett og slett tåler mer, og har lengre holdbarhet. Her kan Petzl Boreo være et godt valg.

OBS! Husk at en klatrehjelm som har fått seg en trøkk, er svekket og bør vurderes før du fortsetter å bruke den.

Spesifikasjoner: Noen hjelmer har bedre ventilasjon og noen har bedre fester for hodelykt. Her gjelder å se på de ulike spesifikasjonene og tenke gjennom hva passer ditt bruksområde best. Du trenger kanskje ikke mye ventilasjon om du skal klatre is, mens du gjerne vil ha mer lufting om du skal klatre flere taulengder i fjellet på sommeren. Til sistnevnte er forøvrig Camp Storm et godt valg.

Pris: Det er stor prisforskjell mellom de billigste og dyreste klatrehjelmene. Mammut Crag Sender MIPS koster 1899 kroner, mens Petzl Sirocco er flere hundrelapper billigere. Aller mest prisgunstig er Petzl Boreo.

Test av Petzl Meteor 2022

Petzl Meteor er en veldig allsidig og ganske lett klatrehjelm som også er godkjent for skibruk. Men pass på at hakereima er festet. Vi har testet den nye 2022-utgaven av Petzl Meteor.

Petzl Meteor klatrehjelm test 2022
PETZL METEOR: Test av Petzl Meteor i 2022-utgave
Petzl Meteor

247 gram

949 kroner

Petzl

Den franske klatreutstyr-giganten Petzl har justert hjelm-klassikeren Meteor, og denne nye utgaven er litt tyngre, litt dyrere og mye mer allsidig enn den fine utgaven av Petzl Meteor vi prøvde for noen år siden.

Petzl Meteor er godkjent for både fjellklatring og ski, noe som gjør den til et godt alternativ for klatrere som også vil bryte seg på litt tekniske skiturer. Det fins riktignok mange hjelmer som har denne dobbel-godkjenningen, men Petzl Meteor skiller seg litt ut ved at den ser ut som en vanlig klatrehjelm og ikke som en litt rar skihjelm. Kurven over pannen er laget for å passe med skibriller (goggles).

Ellers har Petzl Meteor 25 lufteåpningner, feste for skibriller i form av en strikk med hempe på bakerst, plasthemper for å holde på plass hodelykt og strammesystem som kan pakkes inn i hjelmen. Strammingen gjøres med to knatter som trykkes inn for på utvide eller stramme inn. Hakereima har magnet for å gjøre det enklere å treffe.

Petzl Meteor er laghet med polystyren (isopor) på innsiden med skall i polykarbonat (plast).

LES OGSÅ: Test av Petzl Sirocco 2020

TEST: Med Petzl Meteor på Chamonix-klassikeren Frison Roche på Brevent. Foto: Siv-Elin Skogen
TEST: Med Petzl Meteor på Chamonix-klassikeren Frison Roche på Brevent. Foto: Siv-Elin Skogen

Petzl Meteor i bruk

Petzl Meteor er lett og stilig, med veldig fin finish. Den er riktignok en del tyngre enn populære Sirocco fra samme merke, men så er også dette en mer allsidig og slitesterk hjelm, samtidig som vekten er lav.

Strammesystemet er lett å bruke - særlig uten hansker - og det er enkelt og effektivt å få hjelmen behagelig på plass. Den fungerer fint sammen med hodelykt.

På varme dager er Petzl Meteor luftig og komfortabel, samtidig som den er fin å bruke både sammen med lue eller caps når det er kaldere.

Hakereima kunne vært bedre. Plastspennen med magneten lager ikke særlig til klikk når den festes, og flere ganger opplevde vi at hjelmen ikke var festet, selv om vi trodde alt var i orden. 

Som skihjelm er Petzl Meteor helt grei, men den er nok en bedre klatrehjelm. Strikken som fester skibriller er fin, og kurven over panna passer ok med forskjellige skibriller, men hjelmen er for lav i front til å passe med goggles. Dermed blir enten skibrillene pressa ned over nesen eller hjelmen opp på hodet når den brukes sammen med goggles.

Petzl Meteor er et supert valg for den allsidige klatreren som ikke orker å kjøpe egen hjelm til skiturene.

PLUSS

Allsidig

Godkjent for ski

Komfortabel

Fint strammesystem

Fin finish

Lav vekt

MINUS

Litt kjip spenne på hakereima

Passer ikke så bra med skibriller

Test av Petzl Sirocco 2020

Petzl Sirocco er en superlett klatrehjelm i ny og enda bedre versjon. Petzl Sirocco er hjelmen som fungerer til alt, og en drøm å bære til fjells eller klatrefeltet enten det er på hodet eller på sekken.

test klatrehjelm petzl sirocco
PETZL SIROCCO: Klatrehjelmen som fungerer til alt. Foto: Tore Meirik
KL_best_i_test
Petzl Sirocco
  • Vekt: 179 gram

  • Pris: 1 299 kroner

  • Nett: Petzl

Da Petzl lanserte den latterlig lette, første utgaven av Sirocco i 2013 vakte det temmelig mye oppsikt. Petzl Sirocco var – og er -betydelig lettere enn alle andre. Første utgave av Sirocco gjorde det svært bra i vår test av lette klatrehjelmer.

Nå har vi endelig prøvd den nye utgaven av Petzl Sirocco, som kom i 2017. Den tydeligste forskjellen er polykarbonatplata utenpå toppen og det hardere materialet inni, som skal gjøre hjelmen sterkere og mer slitesterk mot slag ovenfra. Det har økt vekten bittelitt, men fortsatt er Petzl Sirocco klart lettest i testen.

En annen og veldig synlig endring er at andre generasjon Petzl Sirocco også kommer i fargen svart.

Hjelmen er laget i det isopor-lignende materialet polypropylen, den har stramming under haka og bak på hodet. Inkludert i kjøpet er ekstra padding + oppbevaringspose. Petzl Sirocco er for øvrig testens nest dyreste hjelm, men den er likevel betydelig rimeligere enn Mammut Crag Sender MIPS.

Strammesystemet med nylonbånd kan oppleve som litt flokete i starten, men så fort du får orden på stroppene er de enkle å bruke, og ikke minst er systemet overraskende komfortabelt både med og uten lue eller caps under. Det kan dog være litt knotete med hansker eller votter. Petzl Sirocco oppleves som veldig luftig, og dermed bra i varmt vær. 

LES OGSÅ: Test av Mammut Skywalker 3.0 klatrehjelm

Strikken bak og de to plastvingene som holder på plass hodelykta er litt knotete å betjene, spesielt med hansker og votter. Lykta sitter godt når den først er på plass, men det er litt styr å feste den.

Strikken bak, som ikke bare holder hodelykt men også skibriller hvis det skulle være aktuelt, er endret i forhold til sist gang vi testet denne modellen. Før var den som en opp/ned v, nå er den som en vanlig v. På nye Petzl Sirocco fungerer strikken bak hakket bedre.

Vekta kombinert med nokså lite volum gjør Petzl Sirocco til en drøm å bære, både på hodet og sekken.

Petzl Sirocco klatrehjelm test
Testing på Romsdalshorn med Petzl Sirocco. Foto: Siv-Elin Skogen
PLUSS

Ekstremt lett

Komfortabel

Smart og driftssikkert strammesystem

MINUS

Litt kinkig å bruke med hansker

Litt dyr

Test av Mammut Skywalker 3.0 klatrehjelm

Mammut Skywalker 3.0 er en rimelig, solid og litt enkel klatrehjelm som vil fungere bra for mange. Mammut Skywalker sitter godt og er enkel å stramme og slakke.

Mammut Skywalker klatrehjelm til test
MAMMUT SKYWALKER 3.0: Rimelig, solid og litt enkel
Mammut Skywalker 3.0

337 gram

799 kroner

Mammut

Sveitsiske Mammut har flere klatrehjelmer i sin utstyrsportefølje, med temmelig vidt spenn i pris. Tidligere har vi testet den ganske kostbare Crag Sender MIPS, som er en veldig bra hjelm, og en av ganske få med ekstra sikkerhet i form av MIPS.

Mammut Skywalker er en enklere, tyngre og mye billigere hjelm, som ikke har MIPS. Mammut Skywalker er laget i plast, isopor og skum. Sistnevnte er avtakbar og kan plasseres for å maksimere passformen.

Hjelmen har ni lufteåpninger og totalt fire spenner (to på hver side) for å holde på plass hodelyktreim eller goggles (skibriller).

Strammingen gjøres med en hjul på baksiden, som skrus for å åpne eller stramme ei plastramme som går rundt hodet. Hakereima festes med plastspenne. Mammut Skywalker leveres med oppbevaringspose og ekstra skumpadding.

LES OGSÅ: Test av Petzl Boreo

klatrer med mammut skywalker 3 klatrehjelm test
TEST: På tur i Romsdalen med Skywalker 3.0 på hodet. Foto: Siv-Elin Skogen

Mammut Skywalker i bruk

Selv om Mammut Skywalker er en nokså billig hjelm, har den flott finish og framstår som et solid produkt. Den er riktignok temmelig tung, og innsiden er ganske hard mot hodet, men det skaper også et inntrykk (som ganske sikkert stemmer) av god slitestyrke.

Hjelmen sitter svært godt, og er ganske enkel på stramme og slakke rundt hodet. Men strammesystemet er litt utsatt siden det ikke klar seg pakke helt inn i hjelmen når den ikke er i bruk.

Ellers er Mammut Skywalker varm - den har ikke så mye lufting, og blir fort klam på varme dager. God slitestyrke og moderat lufting gjør den aktuell som hjelm til is- og vinterklatring, men da ønsker man seg kanskje lavere vekt?

Mammut Skywalker 3.0 er en solid og behagelig hjelm for klatreren som ikke er super-opptatt av å spare vekt, men heller vil spare penger.

PLUSS

Rimelig

Slitesterk

Fin finish

Behagelig

MINUS

Tung

Varm

Strammesystem litt utsatt når hjelmen ikke er på hodet

Test av Petzl Boreo

Petzl Boreo er en rimelig, allsidig og litt tung klatrehjelm som sitter svært godt på hodet. Dermed er Petzl Boreo også svært ulik den andre hjelmen fra samme merke i denne testen.

test av klatrehjelm petzl boreo
PETZL BOREO: Rimelig, allsidig og litt tung. Foto: Tore Meirik
Petzl Boreo
  • Vekt: 311 gram

  • Pris: 649 kroner

  • Nett: Petzl

Petzl Boreo er Petzls enkle og slitesterke «arbeidshjelm», som er tyngst og billigst i testen. Petzl Boreo er beregnet på mange aktiviteter, og den dekker derfor nokså store deler av hodet, særlig sidene. Boreo har plastskall utenpå polypropylen og stropper i polyester. Strammesystemet er ei plastspenne bak på hjelmen, som strammer reimene ved å klemme på en spenne på hver side.

Fire «vinger» - to på hver side – holder hodelykta på plass, og hjelmen har 10 luftehull på sidene.

Petzl Boreo er testens tyngste og rimeligste hjelm, og den virker muligens litt enklere enn de andre – men funksjonen er bra. Stramminga går langt ned i nakken, og det gjør at Petzl Boreo sitter svært godt på hodet, både med og uten hjelm eller caps. Den er også veldig stabil med hodelykta på.

LES OGSÅ: Test av Singing Rock Penta

Strammesystemet er litt knotete å betjene, og hakket mindre driftssikkert enn det lette og enkle systemet på dyrere Petzl Sirocco. Men altså hakket mer komfortabelt. Tjukk padding i panna bidrar også.

Petzl Boreo føles varm, og kan nok bli litt klam på de varmeste dagene – dette er først og fremst en slitesterk hjelm for fjellbruk.

Klatrehjelmen mangler strikk bakerst, slik at den ikke funker så bra med skibriller. 

PLUSS

Rimelig

Sitter svært godt

Komfortabel

MINUS

Tung

Komplisert strammesystem

Test av Singing Rock Penta

Singing Rock Penta er en lett og velfungerende klarehjelm med enkelt og smart strammesystem. Singing Rock Penta vil fungere veldig bra til veldig mye; både fjellklatring, klippeklatring og isklatring.

Test klatrehjelm singing rock penta
SINGING ROCK PENTA: Lett og velfungerende klatrehjelm. Foto: Tore Meirik
KL_anbefaler
Singing Rock Penta

Penta er en nokså rimelig men veldig lett klatrehjelm (testens nest letteste) fra tsjekkiske Singing Rock.

Som de fleste andre er Singing Rock Penta er laget i polykarbonat-plast med innerskall i polypropylen. Den har 11 luftehull bak og på sidene, og fire «plastvinger» for å feste hodelykt. Singing Rock Penta har kun padding i panna og på toppen av hodet.

Strammesystemet minner om Petzl Sirocco; her er ingen plasthjul, det er kun to enkle spenner man drar i for å stramme stroppene.

Singing Rock Penta imponerer i testen. Ikke bare er vekta svært lav og prisen lav, men her er også et driftssikkert system for å stramme hjelmen, uten bevegelige plastdeler.

Akkurat som på Sirocco kan det være litt plundrete de første fem sekundene, men så fort du har orden på stroppene er det enkelt å justere – selv med hansker, siden stroppene er litt tjukkere enn på Sirocco - og komfortabelt på hodet.

LES OGSÅ: Test av Mammut Crag Sender MIPS

Vi savner riktignok litt mer padding for det kan bli noen trykkpunkter mot hodet, men ellers er hjelmen temmelig behagelig å ha på. Luftinga er god og hjelmen er stabil også med hodelykt.

Singing Rock Penta sitter litt høyt på hodet – særlig med lue på – men det er relativt individuelt. Vi savner strikk bakpå for å feste hodelykt, men de fire «vingene» er enklere på bruke enn på klatrehjelmen Camp Storm. 

PLUSS

Lav vekt

Smart og driftssikkert strammesystem

MINUS

Kunne hatt mer padding for økt komfort

Mangler strikk bak for hodelykt eller skibriller

Test av Mammut Crag Sender MIPS

Mammut Crag Sender MIPS er en lekker og kostbar klatrehjelm med MIPS for ekstra sikkerhet. MIPS er ikke særlig vanlig på hjelmer for klatring, og dette er testens eneste med denne funksjonen.

Mammut Crag Sender klatrehjelm MIPS test
MAMMUT CRAG SENDER MIPS: Testens dyreste og tyngste klatrehjelm . Foto: Tore Meirik
Mammut Crag Sender MIPS
  • Vekt: 259 gram

  • Pris: 1 899 kroner

  • Nett: Mammut

Testens dyreste hjelm er også den eneste med MIPS-systemet, og Mammuts toppmodell-hjelm Crag Sender er blant testens tyngste.

Mammut Crag Sender er laget med ytterskall i kevlarforsterket plast og innerskall i polypropylen. Størrelsen justeres med et plasthjul som strammer og slakker polyesterstroppene. Hjelmen har 14 luftehull bak og på sidene, og feste for hodelykt med strikk bak og plastvinger ved tinningen. Oppbevaringspose og ekstra padding er inkludert.

Selv om Mammut Crag Sender er litt tyngre enn andre i testen, oppleves også denne som temmelig lett. Hjelmen er veldig stilig, og føles svært gjennomtenkt – finishen er rett og slett veldig fin. MIPS-systemet er veldig bra, og gir utvilsomt ekstra sikkerhet. Samtidig øker det prisen veldig – hjelmen kan kjøpes uten MIPS, og da koster den 1000 kroner mindre.

Strammehjulet bak fungerer fint og er lett å bruke med og uten hansker. Likevel oppleves den enklere, lettere og billigere løsningen på Petzl Sirocco og Singing Rock Penta som minst like bra. 

LES OGSÅ: Test av Camp Storm

Spennene er også enkle å bruke med og uten hansker, og strammestroppene er ryddige. Passformen er fin med og uten caps eller hjelm, og hodelyktfestene er bra. Lykta sitter godt og er lett å få på plass. Passformen oppleves som veldig komfortabel, men hakereima kommer litt langt bak, og strammingen kunne godt vært mulig å åpne litt mer.

test klatrehjelm Mammut crag sender
Testing på Kaldklova i Trøndelag med Mammut Crag Sender MIPS. Foto: Siv-Elin Skogen
PLUSS

Stilig hjelm med suveren finish

MIPS

Komfortabel

MINUS

Dyr

Ikke blant de letteste

Test av Camp Storm

Camp Storm er en luftig klatrehjelm med fin pris og lav vekt. Camp Storm har også testens mest komfortable hakereim, og er et fint valg for sommerlige klatreturer.

Camp Storm klatrehjelm test
CAMP STORM: Testens mest komfortable hakereim. Foto: Tore Meirik
Camp Storm
  • Vekt: 252 gram

  • Pris: 699 kroner

  • Nett: Varri

Storm er den letteste hjelmen fra italienske Camp. Den er også temmelig rimelig.

Camp Storm er laget med skall i polykarbonat-plast med innerskall i polypropylen. Den har hele 22 luftehull foran og bak, og kommer i fire farger. Strammesystemet består av et plasthjul som strammer og slakker stroppene.

Hakereima har myk padding under haka for komfort, og hjelmen har fire plastvinger for å feste hodelykt. Ekstra padding er inkludert i prisen.

Førsteinntrykket av Camp Storm – etter at du har blitt overraska over den lave vekta – er at den sitter litt høyt. Sammenlignet med de andre hjelmene i testen dekker denne litt mindre av hodet.

Alle luftehullene gjør hjelmen veldig godt ventilert, med bra komfort på varme dager. Samtidig er passformen helt fin med lue under. Strammehjulet bak er stort og enkelt å bruke, men om den er bedre enn den enklere, lettere og billigere løsningen på Petzl Sirocco er vi ikke like sikre på. Hakereima er testens mest komfortable, og siden paddinga er enkel å plukke av, tenker vi dette burde vært vanligere.

LES OGSÅ: Test av Camp Armour

Å feste hodelykt på Camp Storm er derimot mer plundrete – vingene som holder lykta på plass sitter så tett inntil hjelmen at man må pirke de ut med neglene. Ikke lett med hansker på med andre ord. Men når lykta først er på plass sitter den dønn stabilt.

test klatrehjelm camp storm
Testing på Størenhammeren med Camp Storm. Foto: Joakim Eide
PLUSS

Lav pris

Lav vekt

God lufting

MINUS

Kronglete hodelyktfeste

Dårlig driftssikkerhet på strammesystemet

Allerede abonnent?  Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Klatring,

Fri Flyt, Terrengsykkel, UTE, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Norsk-klatring.no er skrevet av klatrere for klatrere, og formidler det som rører seg i det norske klatremiljøet. På nettsiden finner du grundige utstyrstester, teknikk—og treningsråd og inspirasjon til din neste klatretur.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.