Oscar (4 måneder) sitter i vippestolen på tjukkasen og suller for seg selv. Ved siden av står Sondre (9 måneder) og holder seg fast i vogna si. I veggen like ved henger Eli Skeid og er i ferd med å toppe et problem. Onsdag formiddag på Klatreverket i Oslo er det nesten like mange småttiser som voksne.

– Det er helt supert at vi har fått til et fast opplegg i regi av Oslo Klatreklubb. Sporadiske klatregrupper for småbarnsforeldre har eksistert før her og der, men de har vært høyst uformelle, sier Skeid.

– Det er motiverende å ha en så fin gjeng med likesinnede å møte. Her er det folk på ulike nivåer, så alle finner noen å jobbe sammen med på problene, sier Reidun Bolsø, som foruten å være mamma til Oscar også er president i Norsk Klatreforbund. Hun har tidligere vært nestleder i Oslo Klatreklubbog er nå ansvarlig for barselbuldregruppa.

LES OGSÅ: Historien bak Dragon kamsikring

Rom for kos

Målet er kanskje ikke å få maks ut av økta på to timer. Her er det lav terskel for sofahygge og kaffeprat – det har vel alle med barn erfart at det blir mye av. Men det er likevel mulig å få til en god del klatring, for man kan bytte litt på å se til ungene. Og er man heldig, bestemmer junior seg for å ta en formiddagslur.

– Vi har gjort en avtale med Klatreverket om at det er null ruteskruing mens vi er her. Så da er det i hvert fall ikke drillen som gjør at ungene ikke får sove, sier Bolsø.

Ikke bare for mødre

Femten mødre og like mange barn er på trening denne formiddagen. Men ingen menn. Bolsø håper pappaer i perm også vil oppdage tilbudet.

– Alle er velkomne, også folk uten barn. Har man lyst og tid til å buldre med en fin gjeng på onsdag formiddag, er det bare å møte opp.

Initiativtakerne oppfordrer andre klubber til å følge etter, slik at enda flere klatrehungrige småbarnsforeldre kan få et lignende tilbud.

LES OGSÅ: Barn og klatring

LES OGSÅ: Alt om klatreutstyr