/ NKF

Rykker opp i rekkene

Generalsekretær Kari Vanebo går av etter 7 år. Her tar hun et lite tilbakeblikk.

Sist oppdatert 12. februar 2016 kl 11.43
Kari Vanebo går av som generalsekretær i Klatreforbundet. Her avbildet sammen med mangeårig kollega Bjørg Liljedal som sluttet i fjor. Foto: Dag Hagen
Kari Vanebo går av som generalsekretær i Klatreforbundet. Her avbildet sammen med mangeårig kollega Bjørg Liljedal som sluttet i fjor. Foto: Dag Hagen

Kari Vanebo

Alder: Et halvt hundreår i løpet av året
Utdanning: Idrettsadministrasjon + diverse leder og coachingfag
Bosted: Billingstad i Asker
Sivil status: Gift med Helge på 23 året
Hovedinteresse: Familie og venner, mosjon og friluftsliv
Beste bok: Har så dårlig husk så da må jeg ta en jeg ikke har lest for så lenge siden – Alene Sammen med Abraham Vergehese
Beste film: Hundreåringen var jo fantastisk morsom
Fremtidsdrøm: God helse i mange år med mann og barn og fårhåpentligvis noen barnebarn etterhvert

– Hvordan har det vært å være generalsekretær i disse årene?
– Det har vært fantastisk hyggelig med mange utfordringer. Først og fremst har det vært utrolig lærerikt å samarbeide med så mange dedikerte og ulike mennesker som ofrer av sin fritid for å tilrettelegge for klatring til alle andre. Det har vært imponerende å oppleve. Vi har jo hatt en del store løft de årene jeg har vært her, kan nevne elektronisk innføring av Brattkort, og nye topptaukort, utvikling av veileder for bygging av klatrevegger, verdenscup og mye, mye mer. Da jeg begynte å jobbe for 7 år siden var det i overkant av 9000 medlemmer – nå er vi i underkant av 20 000, omsetningen er doblet og antall ansatte er doblet i dag. Jeg har samarbeidet med 4 forskjellige styrer og 4 forskjellige presidenter. Uten innsatsen fra alle de og en hardtarbeidende administrasjon hadde ikke dette vært mulig.

Les også: Slik bygger du klatrevegg

– Hvilke erfaringer tar du med deg videre?
– Mye av de erfaringene jeg har skaffet meg på utvikling av organisasjon tar jeg videre med meg i jobben i idrettsforbundet. Det er mange mindre særforbund som har utfordringer ifht organisasjon, styret og medlemmene. Disse trenger oppfølging og støtte og dette håper jeg å kunne bidra til.

– Om du skal driste deg til å gi klatremiljøet noen gode råd, ha ville det kunne vært?
– Fortsett å berømme alle de frivillige som bruker av sin tid for at andre skal ha et godt tilrettelagt klatretilbud. Så tror jeg nok at medlemmene må forberede seg på økt betaling om vi skal kunne opprettholde det aktivitetsnivået vi har i dag.

– Hva skal du begynne med nå?
– Jeg skal begynne som seniorrådgiver i Norges Idrettsforbund. Der skal jeg jobbe med organisasjonsutvikling, som bedre samhandling mellom NIF og særforbund og bedre samhandling mellom de ulike idrettene.

– Hvordan ser du for deg utviklingen av Klatreforbundet videre?
– Jeg er ganske sikker på at forbundet kommer til å vokse i antall medlemmer. Det bygges veldig mange anlegg om dagen og vi ser at der disse kommer eksploderer også antall medlemmer i tilhørende klubb. Jeg synes også å se en utvikling der flere kommer seg ut å klatre så kanskje styret og administrasjonen må ha større fokus på de i årene fremover. Samtidig jobbes det veldig godt og systematisk på rekruttsiden så kanskje vi må utvide konkurransesatsningen fremover.
Så håper jeg jo at Klatreforbundet tar på seg et nytt stort internasjonalt arrangement slik at vi kan bruke alle de erfaringene vi gjorde oss etter flotte dager i Stavanger under WC i august i fjor.

– Planer å fortsette å klatre, eller dropper du nå all kontakt med sporten?
– Håper jeg kan fortsette å klatre litt ute, det er der jeg trives best. Men da er jeg avhengig av å ha med meg noen for så god har jeg ikke blitt at jeg klarer meg på egenhånd.

Klatreforbundet søker nå etter Karis etterfølger. Her kan du finne stillingsannonsen.

Publisert 12. februar 2016 kl 11.43
Sist oppdatert 12. februar 2016 kl 11.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen