Historien bak DMM Dragon Cams

Den britiske utstyrsprodusenten DMM tar oss med på en rundtur i fabrikken, og gir oss historien bak de kjente Dragon kamsikringene.

Av: Arve
Sist oppdatert: 19. juli 2012 kl 14.21
DMM Dragon Cams
DMM Dragon Cams
Lesetid: 1 minutter

Har du noengang tenkt på det komplekse ingeniørarbeidet og alle produksjonsleddene som ligger bak klatreutstyret du bruker? Denne videoen fra britiske DMM gir en flott rundtur på fabrikken i Wales, der teknisk direktør Fred Hall går gjennom detaljene i et av produsentens flaggskip; Dragon Cams. Vi får glimt både fra produksjonshallene, og innblikk i historien bak det revolusjonerende designet som utviklet seg fra Ray Jardines prototyper, som ble produsert fra slutten av 1970-tallet.

Hall regner opp kamsikringen som én av de tre største nyvinningene hva angår utstyr i klatringens historie. De to andre er ifølge Hall nylontau og friksjonsgummi. Det er vanskelig å være uenig i disse tre, men kanskje noen har andre forslag til paradigmeskifter i utviklingen av utstyret vi bruker. Hva kan en utfordrer til disse tre være? Sitteselen? Hexene? Bremseplaten (Stichten), eller kanskje Gri gri? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet under.

Hall påpeker at det pågår en stadig jakt på den neste store revolusjonen av sikringsutstyr, men inntil videre er det ingen reelle konkurrenter til kamsikringen. Derfor foredles og videreutvikles klatrer og rakettforsker (ja, nettopp!) Ray Jardines banebrytende design den dag i dag, og DMM er langt fremme i lederfeltet i denne utviklingen.

Publisert 19. juli 2012 kl 14.21
Sist oppdatert 19. juli 2012 kl 14.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen