Starter klatreeventyr på Korsika

Som et av de første av sitt slag, starter to norske klatreinstruktører opp klatrereiser til Korsika. Drømmen er å kunne dele lidenskapen de har for klatring i vakre omgivelser.

Sist oppdatert: 15. august 2018 kl 15.21
Klippeklatring på Korsika. Foto: Klatreeventyr.com
Klippeklatring på Korsika. Foto: Klatreeventyr.com
Lesetid: 3 minutter

Det mange kanskje ikke vet om øya Korsika, er at den huser noen av Europas fineste og unike crags. Det mener i alle fall de to norske klatrerne Paula Voldner og Sverre Jordbakke, som fra høsten tar med seg norske klatrere på tur til Korsika.

Den franske øya Korsika ligger like nord for Sardinia, og er en perle i Middelhavet. Ikke bare kan Korsika by på lyse sandstrender, turkist hav og rosa klipper, men reiser du innover på øya finner du også skogkledde fjell på over 2000 meters høyde med idylliske inneklemte landsbyer.

– Vi ble begge imponert over klatringen på øya, og tenkte at dette er en opplevelse vi ønsker å dele med flere. Ikke bare er det utrolig vakkert, men den formasjonsrike granitten, som er helt ulik den glatte granitten vi har her hjemme, i tillegg til sandstein og bratt kalkstein, gir klatreopplevelser av de sjeldne, sier Paula Voldner. Voldner ble i 2014 kåret til årets klatrer, og har mange klatrebragder bak seg.  

LES OGSÅ: Nedgang i klatreturismen til Kalymnos

Søker folk med lidenskap for klatring

Hun har nå, sammen med sin kollega fra Klatreverket, Sverre Jordbakke, startet opp den lille bedriften Klatreeventyr, og tilbyr eksklusive klatrereiser for nordmenn som har lyst til å lære mer om utendørsklatring. De to gründerne er blant de første av sitt slag i Norge som tilbyr rene klatrereiser utenlands.

– For oss handler dette først å fremst om å kunne reise på tur med folk som deler vår lidenskap for klatring. Det å hjelpe folk til å overkomme nye utfordringer i veggen er det beste ved å være instruktør, og å kunne gjøre dette utendørs på en av Europas vakreste øyer, har vi tro på at kan bli veldig bra, sier Jordbakke.

– Vi legger i utgangspunktet opp til sportsklatring på bolt på ruter opp til 30 meter – men har du den nødvendige kompetansen og er gira, så er det ingenting i veien for å sjekke ut klatringen på naturlige sikringer. Målet er å snekre sammen et lavterskels tilbud for alle som vil på tur og trenger noen å dra med, eller bare vil få en rimelig løsning i fanget, fortsetter han.

LES OGSÅ: Klaustrofobisk klatreeventyr

Klatring for alle nivåer

De to klatreinstruktørene er klare på at turen og rutene kan passe klatrere på alle nivåer.

– Noe av det fine med klatringen på Korsika er at den kan tilpasses alle uansett nivå. For meg handler klatring om å presse seg selv, finne ut hvor sine egne grenser går. Den opplevelsen er unik uansett nivå, sier Voldner.

Korsika er fødestedet til en av de største militære lederne gjennom tidene, Napolèon Bonaparte, som utnevnte seg til Keiser av Frankrike. Øya har 302 000 innbyggere, og har tidligere tilhørt bystaten Genova som solgte øya til Frankrike i 1768 for å betale ned gjeld.

LES OGSÅ: Inspirasjon til din neste klatreferie

paulaogsverre
paulaogsverre
Publisert 15. august 2018 kl 15.21
Sist oppdatert 15. august 2018 kl 15.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen