Ser du på deg selv som relativt erfaren klatrer, men blir usikker når samtalen dreier inn på frontpointing, abalakovs eller homogen is? Eller er du bare lysten på en tur opp i vertikalen selv om dagene er korte og gradestokken viser blått, men trenger det siste lille pushet for å kaste deg ut i det frosne element. 

I så fall kan denne ferske introduksjonen til isklatring publisert på UKClimbing kanskje være til inspirasjon og nytte. Det britiske klatrenettstedet publiserer jevnlig innsiktsfulle og fyldige artikler om utstyr og klatreteknikk, og så også med denne gjennomgangen av elementære basisteknikker for bevegelse med stegjern og økser. En ekstra bonus er bildematerialet, som blant annet er hentet fra flott fosseklatring både i Rjukan og på Finnkona på Senja – sistnevnte har vi tatt sjansen på å bruke også her.

Annonse

Vi kan i denne sammenhengen også trekke frem et par av våre egne artikler om temaet: Plassering av skruer og pakking av sekk for lengre isturer, som bør tåle gjensyn idet vi går inn i høysesongen for alpinklatring i Norge.