Isklatring i Hemsedal

Inspirasjon på en mandag! Crag-rapporten fra helgens eventyr er skrevet av Jacob Jutrem, som også er fotograf på alle bildene. Klatrepartner er Nikolay Tjøstheim, og stedet er Grøndalen i Hemsedal.

Sist oppdatert: 28. desember 2023 kl 06.00
Nikolay Tjøstheim og Jacob Jutrem har vært i Hemsedal og klatra is i helgen. Foto: Jacob Jutrem
Nikolay Tjøstheim og Jacob Jutrem har vært i Hemsedal og klatra is i helgen. Foto: Jacob Jutrem
Lesetid: 2 minutter

Egentlig skulle vi klatre på Skogshorn, men med en værmelding på minus 10 og 16 s/m vind var det fare for at bailestatistikken (se bilde) skulle bli for balansert. Vi har en tendens til å måtte forsøke hver rute 3 ganger før det går. Heldigvis går det litt bedre på sommeren og dermed er ikke tallene så ille, med 6 uttoppinger og 5 bail.

bailestatistikk
Bailestatistikk

Hadde vært på en rekogniseringstur dagen i forveien med mye kikkertkikking og hadde derfor en plan B. Innover Grøndalen ligger rutene på rekke og rad, til sammen 18 isruter på et relativt lite område.

 

For å sikre oss en lang dag og samtidig skape litt usikkerhet rundt om vi skulle klare det eller ikke slang vi oss på linkup-bølgen og bestemte oss for å forsøke å gå tre ruter på en dag.

 Dårlige isforhold og lite is gjorde at alternativene ikke var så mange, men de tre første rutene på vei inn i dalen så ut til å ha nok is, og med ganske kort avstand i mellom seg.

hemsedal3
hemsedal3

 

Rutene vi gikk var Worldcup-isen, Nordisk Fjellferd og Vøllokula

Alle har grad WI4, 80-120meter og dermed 2-3 taulengder per rute. Worldcup-isen var kanskje noe nærmere WI5 med dagens forhold. I tillegg fikk vi med litt busk- og treklatring både på vei opp og ned.

 

Raske som vi er brukte vi 2 timer på frokosten og 11 timer på klatringa.

Vi hadde ingen plan C som vi kunne spare til søndag og derfor ble søndagen litt motsatt, med ca.11 timer frokost og 2 timer kjøring hjem. Neste helg satser jeg på at bailestatistikken blir 6-6

hemsedal5
hemsedal5
hemsedal4
hemsedal4
Publisert 9. desember 2019 kl 12.38
Sist oppdatert 28. desember 2023 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen