Ny fribestigning i Trollveggen

Team Sæther har vært på tur igjen, og enda en teknisk rute i Norges største storvegg har fått rene frigrader.

Av: Arve
Sist oppdatert: 5. august 2012 kl 12.13
Lesetid: 1 minutter

Sindre Sæther og faren Ole Johan har gjort enda en monumental bestigning i Trollveggen. Denne gangen er det ruta Krasnoyarsk som har fått en ren frigrad.

Krasnoyarsk går opp den høyeste delen av veggen, og deler etter hva vi forstår en del taulengder med Arch Wall i øvre del, men med en mer direkte avslutning opp til toppen av Trollryggen. Ruta ble gått i løpet av 19 dager i februar 2002, og ble gradert 7/A4+ av de russiske førstebestigerne. Det er altså enda en seriøs storveggsrute i en seriøs vegg som nå er fribesteget av far og sønn Sæther. Foreløpige rapporter forteller om mye klatring på sjuertallet, med cruxpassasjer rundt grad 8-. 

Sindre og Ole Johan har tidligere som kjent gått både Norskeruta, Franskeruta og Arch Wall i fri, og radarparet er trolig de som pr. i dag er best kjent med klatreforholdene i den rasutsatte og notorisk farlige veggen.

Trollveggen skal imidlertid ha vært mer stabil de siste par årene, med lite rasaktivitet. Det meldes også om at Norskeruta i veggens venstrekant virker helt uberørt av de store rasene som har herjet veggen siden 1990-tallet.

Troll
Troll

Største storveggen. Trollveggen i høy majestet. Foto: Wikipedia

Publisert 5. august 2012 kl 12.13
Sist oppdatert 5. august 2012 kl 12.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen