En gang på 1980-tallet lanserte Richard Bass ideen om å bestige det høyeste fjellene på hvert kontinent i verden, og ble førstemann til å gjøre dette 30. april 1985. Det var syv kontinenter, derav Seven Summits.

I Norge har vi 18 fylker, så det kunne jo vært noe. Men 7 klinger bedre, og i en uke er det syv dager. Så hvorfor ikke de høyeste 7 toppene i Norge, på syv dager? Hvitserk har nå lansert dette konseptet.

Annonse

«Dere blir en liten og ekslusiv gruppe som sammen med to tindevegledere skal bestige Norges syv høyeste fjell. Underveis på turen vil dere blant annet bo på hjemmekoselige Glitterheim, kunst og kulturhotellet Elveseter, og naturligvis to netter på Turtagrø – en institusjon i norsk fjellsports historie», skriver de på sin nettside.

Norges syv høyeste fjell er: Galdhøpiggen (2469), Glittertinden (2464), Store Skagadølstind (2405), Store Styggedalstind (2387), Skardstinden (2373), Veslpiggen (2369) og Surtningssue (2368). Alle beliggende i eller ved Jotunheimen.

«Med fem av fjellene liggende i Lom kommune, de to andre i Luster, og flere flotte overnattingssteder i mellom – er logistikken lagt til rette for en lang rekke med spreke og luftige opplevelser i hjertet av norsk tindesport. Ideen ble klekket ut for noen år siden, men året 2018 blir første gang vi gjennomfører turen, og dette blir med god margin den tøffeste utfordringen vi har på det norske fastlandet i vår portefølje.

Les mer om turen hos Hvitserk.