Syv topper

Hvitserk eventyrreiser har lansert en ny utfordring; de syv høyeste toppene i landet på syv dager

Sist oppdatert 16. april 2018 kl 14.27
På Skagastølsryggen. Foto: Sondre Kvambekk
På Skagastølsryggen. Foto: Sondre Kvambekk

En gang på 1980-tallet lanserte Richard Bass ideen om å bestige det høyeste fjellene på hvert kontinent i verden, og ble førstemann til å gjøre dette 30. april 1985. Det var syv kontinenter, derav Seven Summits.

I Norge har vi 18 fylker, så det kunne jo vært noe. Men 7 klinger bedre, og i en uke er det syv dager. Så hvorfor ikke de høyeste 7 toppene i Norge, på syv dager? Hvitserk har nå lansert dette konseptet.

«Dere blir en liten og ekslusiv gruppe som sammen med to tindevegledere skal bestige Norges syv høyeste fjell. Underveis på turen vil dere blant annet bo på hjemmekoselige Glitterheim, kunst og kulturhotellet Elveseter, og naturligvis to netter på Turtagrø – en institusjon i norsk fjellsports historie», skriver de på sin nettside.

Norges syv høyeste fjell er: Galdhøpiggen (2469), Glittertinden (2464), Store Skagadølstind (2405), Store Styggedalstind (2387), Skardstinden (2373), Veslpiggen (2369) og Surtningssue (2368). Alle beliggende i eller ved Jotunheimen.

«Med fem av fjellene liggende i Lom kommune, de to andre i Luster, og flere flotte overnattingssteder i mellom – er logistikken lagt til rette for en lang rekke med spreke og luftige opplevelser i hjertet av norsk tindesport. Ideen ble klekket ut for noen år siden, men året 2018 blir første gang vi gjennomfører turen, og dette blir med god margin den tøffeste utfordringen vi har på det norske fastlandet i vår portefølje.

Les mer om turen hos Hvitserk.

Publisert 16. april 2018 kl 14.27
Sist oppdatert 16. april 2018 kl 14.27
Relaterte artikler
Alpinklatring, alpinisme, Chamonix, Mt. Maudit
Hvordan like å lide i fjellet?

Slik blir du en alpinist

Foto: Vegard Breie
Alpinklatring

Her skulle du opp

Mikael af Ekenstam, Per Jonsson og Daniel Keskitalo beundrer nordveggen på Stetinden. Stetindrenna vises midt i bildet. Foto: Robin Andersson / Toppturer rundt Narvik.
Vinterklatring i Bodø og Narvik

Alpine skiturer i Bodø og Narvik

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue