STERK

Annonse

Ballett-tå, bananform, borrelås er noen av denne klatreskoens fordeler som begynner på b. To som begynner på a er asymmetrisk og aggressiv form. Det burde vel egentlig være nok bokstaver for å komme seg oppover på skalaen. 

red-chili-mystix
RED CHILI Mystix

RED CHILI Mystix

  • 175 dollar
  • redchiliclimbing.com

BAIL OG BELAY

I kampen for bokstavrim i overskriftene er det nokså greit å oppsummere bruken av en cordelette (lang tau-slynge). Med denne kan du rigge en trygg og brukervennlig standplass (belay) og etterpå kan du baile (psyke ut og rappellere ned) uten å gå konkurs, for fem meter seks millimeter-tau er ikke så dyrt. Har du en kniv i tillegg blir det enda billigere, for da kan du få mer rappellering per meter tau.

cordelette
CORDELETTE

CORDELETTE

  • Ca. 60 kroner, litt avhengig av hvilken type tau du kjøper
  • google.com

SLANK SELE

Ny og superlett klatresele som veier bare 130 gram i størrelse M – men så kan du plukke av paddinga, og da blir den 30 gram lettere (og enda mindre komfortabel). Laget uten spenner og har to utstyrsløkker. Inkludert er to pakkposer, for med og uten padding. I begge tilfellene får selen enkelt plass i de minste lommene på jakka di.

petzl-FLY
PETZL Fly

PETZL Fly

  • 899 kroner
  • petzl.com

STIV OG MYK

Z4-kamkilene har Black Diamonds RigidFlex-funksjon, som kort fortalt skal bety at de er være både stive og myke samtidig. Stive når du trekker i spaken for å plassere den og myke når du spiller taket. Z4-kamkilene har sandblåste kammer for godt grep mot fjellet, og fargekodede slynger for å enkelt kjenne de igjen på selen.

black-diamond-Z4-Kamkiler
Black Diamond Z4 kamkiler

Black Diamond Z4 kamkiler

HÅNDARBEID

Da dette bladet ble trykt var det koronakrise på de fleste klatretak både inne- og utendørs i Norge. Forhåpentligvis er det ikke sånn når dette leses, men det kan jo uansett være kjekt på trene litt hjemme. For eksempel på dette hangboardet som ble designa av smålegendariske Tony Yaniro for tjue år siden, men fortsatt holder koken i dag. 

Atomik-yaniro-power-board
ATOMIK Yaniro Powerboard

ATOMIK Yaniro Powerboard

  • 137 dollar
  • atomikclimbingholds.com