Black Diamond: Test av klatreutstyr

Amerikanske Black Diamond har vært en sentral produsent av klatreutstyr i en årrekke. Les mer om tester av klatresko, klatreseler, klatrehjelmer, isøkser, taubremser, klatrebukser og klatreshortser.

Sist oppdatert: 7. januar 2021 kl 15.55
Black Diamond Vapor er en av mange produkter Klatring har testet fra Black Diamond opp gjennom årene.
Black Diamond Vapor er en av mange produkter Klatring har testet fra Black Diamond opp gjennom årene.
Lesetid: 4 minutter

Forløperen til Black Diamond var Chouinard Equipment som ble grunnlagt av Yvon Chouinard i 1958.

I 1989 ble Chouinard Equipment slått konkurs og Chouinard med flere gikk sammen og grunnla Black Diamond Equipment. 

Black Diamond Equipment har vært verdensledende på produsering av klatreutstyr og klatreklær, og produserer det mest enhver klatrer og friluftsentusiast trenger. Nå produserer Black Diamond alt fra ski til telt. De begynte også å produsere klatresko for noen år siden. 

Black Diamond Equipment har hovedkontor i Salt Lake City i Utah og har sitt europeiske hovedkontor i Innsbruck, Østerrike. 

Magasinet Klatring har testet en rekke utstyr fra Black Diamond, og her kan du lese tester av klatreseler, klatrehjelmer, crashpadder, sikringshansker, klatrebukser, isøkser, klatresko og taubremser i tidsrommet fra 2016 til 2020. 

Klatreseler

Test av Black Diamond Momentum Women: En bra sele for deg som skal kjøpe din første klatresele. Den har god komfort, og er samtidig en lett sele. 

Test av Black Diamond Solution 2020: dette er den mest dedikerte sportsklatresela fra Black Diamond. Den har gode utstyrsløkker i plast, og er en komfortabel sele med bred støtte i ryggen. Den får noen minuspoeng grunnet utstyrsløkker som gnager i siden. 

Klatring testet også Black Diamond Solution i 2018. 

Test av Black Diamond Zone: en lett og slitesterk sele. Den har også gode og store lårløkker som øker hengekomforten. 

Test av Black Diamond Technician: en komfortabel og god sele, men får minus grunnet utstyrsløkker som gnager i siden. 

test-av-black-diamond-solution-crop1280
Black Diamond Solution er en sele vi har testet to ganger i våre klatreseletester.

Klatrehjelmer 

Test av Black Diamond Vapor: en lett klatrehjelm med god lufting. En hjelm som egner seg til det meste, så lenge du husker å ta med lue for å ha under hjelmen sommer som vinter i fjellet. 

Test av Black Diamond Vector: denne hjelmen er en mer robust utgave Vapor. Den har noen færre luftehull som gjør den mer egnet for det norske miljøet. Den har også gode muligheter for justering. 

Klatrebukser 

Test av Black Diamond Notion Pants Women: denne klatrebuksa ble vurdert som beste kjøp i test av klatrebukser for damer. Den er meget bevegelig og har god passform. 

Test av Black Diamond Credo Pants Women: dette er en litt nettere utgave av Notion Pants, som har noe tynnere stoff. En bukse som ble godt likt av testerne. 

Test av Black Diamond Notion Pants: en enkel og bevegelig klatrebukse som egner seg aller best på cragget enn på byen. 

Test av Black Diamond Credo Pants: en god allroundbukse som har markedets beste belteløsning. En bukse i komfortabel bomull, men er såpass tett at man kan bruke den ute en kald høstdag på cragget. Denne ble vurdert som beste kjøp i test av klatrebukser for menn. 

Test av Black Diamond Forged Denim Pants: en klatrebukse som passer vel så bra på cragget som på uteserveringen etter endt økt. Den er meget elastisk, og litt varm som gjør at den passer på de kalde dagene utendørs. 

test-av-black-diamond-credo-pants-w-s-crop1280
Black Diamond Credo Pants Women er en av flere klatrebukser vi har testet fra Black Diamond.

Klatreshortser 

Test av Black Diamond Credo Shorts: denne shortsen har en jeans-look og er behagelig å ha på. Den har for øvrig ikke like godt stretch, men har testens beste strammesystem i livet. 

Klatretau 

Test av Black Diamond Single Rope 9,9 mm: et ikke-impregnert tau som er behagelig og mykt. Tauet har også et høyt fangrykk. 

Sikringshansker 

Test av Black Diamond Stone: en sikringshanske som er perfekt til teknisk klatring. Den er for øvrig mindre egnet som ren sikringshanske. 

Test av Black Diamond Crag: en presis, lett og behagelig sikringshanske fra Black Diamond. Den har også en lav pris. 

Isøkser

Test av Black Diamond Swift: et godt valg for deg som vil ha ei solid og slitesterk øks som fungerer til allsidig fjellbruk, men er best på bre og til tinderangling.

Test av Black Diamond Cobra: en isklatreøks fra Black Diamond. Cobra er en veldesignet isøks med godt grep nede og et skaft som ikke er så kaldt som andre økser.

Test av Black Diamond Fuel: Fuel er Black Diamonds øks myntet mer på rene isklatreruter, men den er også en partner på miksrutene. Med denne isøksen får du mye for pengene. 

test-av-black-diamond-fuel-crop1280
Black Diamond Fuel var den isøksa testpanelet mente du fikk mest for pengene for.

Taubremser

Test av Black Diamond ATC Pilot: en geometrisk assisterende taubrems som har et nytenkende design og gir jevn og god nedfiring. 

Sportsklatresekker

Test av Black Diamond Stone Duffel 45 liter: Stone Duffel er en lettsekk der Black Diamond har gått for minimalisme-varianten hva funksjoner gjelder, noe som gjør både vekt og pris lav.

Publisert 7. januar 2021 kl 15.55
Sist oppdatert 7. januar 2021 kl 15.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen