Tindegruppa NTNUI ble stiftet i 1959 som den andre klatreklubben i Norge. Den var en reaksjon på den mer lukkede kulturen som Tindekluben stod for. Klubben er fortsatt, som da, et naturlig samlingspunkt for klatrerne i Trondheim og fra den spede begynnelsen for snart 50 år siden har Tindegruppa i dag vokst til en klubb med flere hundre medlemmer. Selv om fokus for klatringen i dag er ganske annerledes enn i starten er fortsatt medlemmene aktive innenfor alle grener av sporten fra isklatring og storvegg til i dag populære sportsklatring og buldring.

– Hvordan vil dette bli feiret?

– Når Tindegruppa i 2009 fyller 50 år ønsker vi å markere dette med en skikkelig feiring. Vi håper at gamle tindegruppister rundt om i det ganske land ønsker å ta turen til Trondheim igjen for å feire gruppa de alle har vært en del av sammen med dagens aktive medlemmer, kan Opmand Jørgen Furu fortelle magasinet Klatring.

– Hvor skal feiringen skje?

– Valget for sted falt på Studenterhytta som tradisjonelt har hatt sterke bånd til Tindegruppa, og som både har mulighet til matservering og overnatting. Vi har bare fått anledning til å leie hytta på fredag, men vi håper likevel at de fleste har mulighet til å ta seg tid til å komme å feire. Det vil selvsagt være mulig å overnatte på hytta hele helga. Studenterhytta har servering og det er mulighet for å få kjøpt rimelig drikke. Det vil være et spennende program med gode historier fra miljøet oppigjennom åra, bildevisning med mer.

Det vil bli satt opp transport fra Gløshaugen via sentrum opp til hytta kl 18. Nærmere om dette og annen informasjon vil bli oppdatert på hjemmesidene til klubben: www.ntnui.no/tindegruppa.

– Hvem er innbudt til festivitasen?

– Alle nåværende og forhenværende tindegruppister er velkommen! Hvis noen har bilder eller historier fra sin tid i Tindegruppa de ønsker å dele med oss ta mer enn gjerne kontakt.

Oppsummert:

Tid: Fredag 30. januar 2009 kl 1900

Sted: Studenterhytta

Mat: 3-retters middag

Antrekk: Pent

Pris: 300,- (inkl transport opp)

Overnatting: 30,- (+ 30 for frokost)

Oppdatert info: www.ntnui.no/tindegruppa

Påmelding sendes til tindegruppa@gmail.com (eller telefon 970 82 533) innen 20. januar eventuelt til det er fullt. Skriv om du ønsker overnatting.

Nærmere instrukser vil følge i svarmail ved påmelding.