/ NKF

Presidenten trekker seg

Reidun Bolsø har gått av som leder i Norges Klatreforbund

Sist oppdatert: 7. oktober 2015 kl 15.36
Reidun Bolsø da hun ble valgt til president for to år siden. Foto: Dag Hagen
Reidun Bolsø da hun ble valgt til president for to år siden. Foto: Dag Hagen
Lesetid: 2 minutter

President Reidun Bolsø i Klatreforbundet har trukket seg fra sin stilling, gjeldende fra i går 6. oktober. 

Avgjørelsen ble tatt på et styremøte 29. september. 

Les også: Reidun Bolsø valgt til president i NKF

Grunnen til avgangen forklares i møteprotokollen slik (se klatring.no): 

«Presidenten mener hun fikk et mandat fra tinget til å arbeide for endringer, herunder mer åpne og inkluderende prosesser, og en organisasjonkultur og struktur med fokus på læring og kontinuerlig forbedring.
Dette vil nødvendigvis medføre endringer i hvordan administrasjonen arbeider. Hun opplever at hun ikke har lyktes med å få med seg hele administrasjonen. Å oppleve situasjonen slik har gjort ivaretakelse av vervet tungt over tid og hun velger derfor å trekke seg.»

klatring.no beklager styret at Bolsø går av: 

«Styret i Norges Klatreforbund synes det er trist at Reidun Bolsø har valgt å trekke seg som president. Klatreforbundet har under Reiduns ledelse gjennomført Nordens første World Cup i klatring, har fullført arbeidet med Klatrevegghåndboka som vil få stor betydning for utvikling av nye klatrevegger i Norge, har utviklet ordning med et nasjonalt Topptaukort og har arbeidet med flere andre viktige saker for klatre-Norge. Reidun viste med sin deltakelse på Idrettstinget at klatreidretten også kan bidra idrettspolitisk. Klatreforbundet har i denne tingperioden også utviklet seg i retning av en mer åpen organisasjon bl.a. ved at rekruttering til utvalg gjennomføres på en mer åpen måte enn tidligere, og forbundet går i retning av en mer lærende organisasjon bl.a. ved at evalueringsarbeid organiseres på en mer strukturert måte enn tidligere.
 
I den situasjonen som har oppstått etter presidentens avgang, finner det gjenværende styret det best å innkalle til estraordinært klatreting for valg av nytt styre i Norges Klatreforbund. Ekstraordinært klatreting vil bli avholdt torsdag 5. november. Innkalling og sakspapirer sendes ut til medlemsklubbene senest to uker før dette, noe som er i overensstemmelse med forbundets lover. Valgkomitéen er allerede i gang med sitt arbeid.

Visepresident Rune Hjelsvold vil være styrets leder inntil nytt styre er valgt på det ekstraordinære klatretinget.»

Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Publisert 7. oktober 2015 kl 15.36
Sist oppdatert 7. oktober 2015 kl 15.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen