/ NKF

Klatretinget 2012 er i gang

Klatretinget åpnet på Hankø i dag.

Sist oppdatert: 21. april 2012 kl 18.23
Dirigent Lars Christian Stendal
Dirigent Lars Christian Stendal
Lesetid: 2 minutter

Klatretinget er det viktigste møtet i Norges Klatreforbund. Her skal strategien for de to neste årene legges. 

Forbundet kan se tilbake på to år med stor aktivitet og solid økonomi. Klatreforbundet er blant de særforbundene som vokser raskest, med en økning fra  12.583 medlemmer i 2009 til 15.642 medlemmer i 2011 fordelt på i alt 178 klubber. Økonomien er også under kontroll. Fra et underskudd på drøyt 50.000 kroner i 2010, noterte forbundet et overskudd på 966.110 kroner i 2011.

- Det gjør at forbundet kan fortsette å arbeide med de målene vi har satt oss, sier Ole Karsten Birkeland (bildet). 

Han innledet arrangementet med å gi honnør til administrasjonen som håndterer den kraftige medlemsveksten, og også til klubbenes viktige frivillige innsats på grasrotnivå for å gjøre klatring mer tilgjengelig for alle. I toårsperioden er det satt opp 5000 nye bolter over hele landet.

Handlingsplanen for 2012-2014 ble vedtatt på tingets første dag. Tinget diskuterte spesielt hvorvidt det skal prioriteres å jobbe for bredde eller elite, og det ble framholdt at bredde er viktig for å få fram gode utøvere. Framover vil det prioriteres å få en mer komplett trenerstige, med kursing av trenere for å få fram flere utøvere som holder landslagsnivå. Et nytt Trener 2-kurs skal etter planen være ferdig høsten 2012.

Det ble også reist spørsmål om det ville vært hensiktsmessig med et kretsnivå i organisasjonen tilsvarende andre idrettsforbund, med tanke på den raske veksten forbundet opplever. 

Tor Arne Hauge fra Gjøvik Klatreklubb mente veksten på antall medlemmer vil kreve en oppdatert organisasjonsstruktur. Styret tok innspillet med seg, men understreket at det hittil har vært en bevisst strategi å ikke ha regionale nivåer. 

 – Styret har ønsket at mest mulig av ressursene skal brukes til aktivitet og minst mulig til byråkrati. Dessuten har klubbutviklerne i forbundet sine ansvar for sine regioner, sa Birkeland.

 Det står også på planen å bruke mer tid og ressurser på veggutbygging, og bistå klubber, kommuner og fylker i det arbeidet.   

 Om lag 65 deltakere fra rundt 30 klatreklubber er representert under Klatretinget, som avholdes på Hankø Fjordhotell. I kveld blir det bankett og markering av forbundets 20-årsjubileum i år. Tinget varer til i morgen, søndag.

Publisert 21. april 2012 kl 18.23
Sist oppdatert 21. april 2012 kl 18.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen