/ NKF

Forbundets vegger

De transportable veggene har nå funnet sin nye eier.

Sist oppdatert: 12. februar 2015 kl 11.13
De «mobile» veggene fra Walltopia viste seg å være svært lite mobile, og har nå funnet en stedfast pensjonisttilværelse hos GAKK. Foto: Dag Hagen
De «mobile» veggene fra Walltopia viste seg å være svært lite mobile, og har nå funnet en stedfast pensjonisttilværelse hos GAKK. Foto: Dag Hagen
Lesetid: 2 minutter

Det var for noen år siden at Klatreforbunet mottok en solid sum penger til innkjøp av transportable klatrevegger. Disse skulle komme klubbene til gode, når de arrangerte konkurranser i buldring.

– Veggene har vært veldig bra for etableringen av NC i buldring, og klatre-Norge og NKF har hatt stor glede av de, sier idrettskonsulent og sportssjef i Klatreforbundet, Lars Ole Gudvang til norsk-klatring.no. – De har vært gode å klatre på og har vært avgjørende for etableringen av NC i buldring. Siden klatre-Norge ikke har mange arenaer som kan ha NC i buldring har veggene vært veldig viktig.

Etter hvert viste det seg at veggene, laget av Walltopia, kanskje ikke var så enkle å transportere allikevel, og det var en omstendig prosess å sette de opp; Flere dager med arbeid med mye mannskap. Kostnadene ved å transportere og bruke de ble for høye.

Dette kulminerte i en beslutning om å gi bort veggene. Under en god søknads- og behandlingsprosess har nå veggene funnet sin nye eier. De heldige ble GAKK, Grimstad-Arendal klatreklubb.

Les også: Milliontilskudd til klatrevegg.

På forbundets sider kan vi blant annet lese:

«Vi vil gratulere Grimstad-Arendal klatreklubb (GAKK) som den heldige vinneren av vår Walltopia-buldrevegg. Vi vil også benytte anledningen til å takke Sparebankstiftelsen som gav oss midler til å kjøpe inn den transportable buldreveggen. Sparebankstiftelsen gav oss en unik mulighet til å turnere land og strand for å introdusere mange barn og unge til klatresporten. En takk rettes også til de 20 søkerne som viste stor interesse for veggen vår.

Vi har hatt mange vellykkede buldrekonkurranser på buldreveggen og den har blant annet vært brukt i Tromsø (NM buldring), Voss (Ekstremsportveko), Mandal (NC i buldring) og Kristiansten Festning (Barnas Dag). Veggene har vært av stor nytte for oss i flere år, men for å sikre at veggene kan brukes i mange år fremover var det på tide at de fikk et permanent hjem.»

Det er bare å gratulere.

Les også: Walltopia får oppgaven å lage mobile klatrevegger.

Les mer på Klatreforbundets nettsider.

Publisert 12. februar 2015 kl 11.13
Sist oppdatert 12. februar 2015 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen