Det var for noen år siden at Klatreforbunet mottok en solid sum penger til innkjøp av transportable klatrevegger. Disse skulle komme klubbene til gode, når de arrangerte konkurranser i buldring.

– Veggene har vært veldig bra for etableringen av NC i buldring, og klatre-Norge og NKF har hatt stor glede av de, sier idrettskonsulent og sportssjef i Klatreforbundet, Lars Ole Gudvang til norsk-klatring.no. – De har vært gode å klatre på og har vært avgjørende for etableringen av NC i buldring. Siden klatre-Norge ikke har mange arenaer som kan ha NC i buldring har veggene vært veldig viktig.

Etter hvert viste det seg at veggene, laget av Walltopia, kanskje ikke var så enkle å transportere allikevel, og det var en omstendig prosess å sette de opp; Flere dager med arbeid med mye mannskap. Kostnadene ved å transportere og bruke de ble for høye.

Dette kulminerte i en beslutning om å gi bort veggene. Under en god søknads- og behandlingsprosess har nå veggene funnet sin nye eier. De heldige ble GAKK, Grimstad-Arendal klatreklubb.

Les også: Milliontilskudd til klatrevegg.

På forbundets sider kan vi blant annet lese:

«Vi vil gratulere Grimstad-Arendal klatreklubb (GAKK) som den heldige vinneren av vår Walltopia-buldrevegg. Vi vil også benytte anledningen til å takke Sparebankstiftelsen som gav oss midler til å kjøpe inn den transportable buldreveggen. Sparebankstiftelsen gav oss en unik mulighet til å turnere land og strand for å introdusere mange barn og unge til klatresporten. En takk rettes også til de 20 søkerne som viste stor interesse for veggen vår.

Vi har hatt mange vellykkede buldrekonkurranser på buldreveggen og den har blant annet vært brukt i Tromsø (NM buldring), Voss (Ekstremsportveko), Mandal (NC i buldring) og Kristiansten Festning (Barnas Dag). Veggene har vært av stor nytte for oss i flere år, men for å sikre at veggene kan brukes i mange år fremover var det på tide at de fikk et permanent hjem.»

Det er bare å gratulere.

Les også: Walltopia får oppgaven å lage mobile klatrevegger.

Les mer på Klatreforbundets nettsider.