Sommer i P2 er et radioprogram og en podcast med utvalgte gjester med interessante og spennende historier å dele. I løpet av den timelange sendingen forteller de om det de bryr seg om og spiller sin favorittmusikk. I dagens sending får man møte Ture Bjørgen, en sentral person i det norske klatremiljøet.  

Ture Bjørgen er geolog og medlem i Rogaland Alpine Redningsgruppe (RAR) – en gruppe han selv var med på å starte i 1993. Den alpine redningstjenesten i Norge består av frivillige som risikerer sine egne liv for å redde andre, om de er levende eller døde. I løpet av 25 år har Bjørgen vært med på mer enn 30 redningsaksjoner, og samarbeidet med Hovedredningssentralen og 330-skvadronen på Sola. 

Annonse

I november 2018 ga han ut boka «På liv og død – norsk fjellredning fra innsiden» på Fri Flyt forlag. Boka skildrer dugnadsarbeidet redningsgruppen har utført, hvordan var det egentlig var i fjellveggen og hva skjer med «helter» som gang etter gang møter andres død. Les mer om boka her.

Under boklanseringen på Cementen i Stavanger var store deler av fjellklatremiljøet i Rogaland tilstede, deriblant noen av de som selv er blitt reddet i dramatiske aksjoner og pårørende etter redningsklatrere som mistet livet.

NRK Radios episodebeskrivelse:

«Den bratte fjellveggen er fristende og farlig. Fjellet byr på mening, på liv og død. Ture Bjørgen er redningsklatrer i RAR – Rogaland Alpine Redningsgruppe. I sitt Sommer i P2 inviterer han deg med på redningsoppdrag i risikoens bakgård.» Lytt til episoden her.

Som abonnent på ett av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: