For å få Brattkort må man nemlig inn på internett. Leder av Geriatrisk Klatrekompani, Knut Støren skrev følgende e-post til Klatreforbundets Chad Stokes:

«Onsdag hadde Geriatrisk Klatrekompani et felles Brattkort-kurs på Klatreverket med instruktør Espen Aaseth. Vi fikk utdelt et lite hefte med opplysninger fra Espen, blant annet instruks om registrering på Brattkompetanse.no. Blant deltakerne var Arne Lind (83 år), flerårig medlem av Geriatrisk Klatrekompani og mangeårig ute-klatrer.
Problemet er at Arne ikke har PC og derfor ikke kan registrere seg. Jeg så etter om jeg kunne gjøre det for ham, men det ble ganske tuklete og antakelig lite ønskelig sett fra NKF sin side. Derfor ville vi sette pris på om dere kunne registrere ham og sende selve kortet. Jeg skal be Espen om å sende deg en epost med bekreftelse på at Arne var med på kurset og ble godkjent.»

Annonse

Les også: Selvsikring inne – uten å klippe seg inn (!)

Chad Stokes svarer:

«Har nå lagt inn Brattkort på Arne. Rett etter den hyggelige telefonsamtalen med deg, gikk det umiddelbart opp for meg at Arne Lind selvfølgelig ikke skal betale for Brattkort. Hans effekt som rollefigur for at klatring ikke har noen alder er betaling nok i massevis for NKF. Kort dukker opp i hans postkasse snart!»

Vi må vel bare berømme Klatreforbundet og Chad Stokes for respektfull behandling av en klatrenestor, og Geriatrisk Klatrekompani for selv i voksen alder og med til sammen flere århundres klatreerfaring å underlegge seg Brattkort-ordningen.

Les også: Test av klatreseler

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra Landevei.noTerrengsykkel.noFriFlyt.noutemagasinet.no og norskklatring.no.