klatring 88 web
klatring 88 web

Og det er mye du kan se fram mot:

Annonse

Mitt møte med klatringen er denne gangen skrevet av klippepioneren Håkon Hansen. Håkon var på -80-tallet og tidlig -90-tallet en av de sterkeste drivkreftene bak hard klippeklatring i Norge og var den første nordmann som brøt grensene 8a, 8a+ og 8b i utlandet.

Klatreskolen handler om hvordan man kan trene innendørs for å bli bedre. Og det er ingen ringere enn Frankrikes landslagstrener Jacky Godoffe som kommer med infoen. Godoffe er så nært en levende legende man kan komme. Han har vært personifiseringen av buldring i Fontainebleau. Vi bringer også et intervju med han i vår Klatrefolk-spalte.

Flere og flere klatrere fokuserer på buldring. Det tar vi konsekvensen av og redaksjonen med følge dro til Albarracin for å bringe dere info om dette relativt ferske buldrestedet i Spania. Er det en konkurrent til Fontainebleau? Les om dette og se de fine bildene!

Øyvind Moss er kanskje den personen i Norge som har klatret mest og snakket minst om det. Han har en mengde førstebestigninger på samvittigheten, spesielt rundt i Telemark. Gygrestolen og Nissedal har vært hans lekegrind i årevis. Vi bringer et solid intervju med denne banebrytende klatreren.

Vi oppsummerer året 2008. Hva hendte? Ulykken på K2, førstebestigninger i inn- og utland, de beste prestasjonene og de viktigste hendelsene.

Linetts verden handler denne gangen om barisklatring, dvs klatring med bar overkropp. På vanlige treningssentre er det påbudt å dekke til overkroppen, mens på buldreveggen er det helt greit å kaste skjorta. Men er det greit for andre? Føler kvinner seg støtt av baris-klatrere? Linett har tatt sentrene for seg og undersøkt saken.

Guide til isklatring: Vi bringer denne gangen en stor guide til isklatring rundt Narvik. Nordpå fryser også fossene så hvorfor ikke ta turen ut av din vante lekegrind? Vi anbefaler fem områder og fem fosser.

Klassikern er også en foss: Den hvite stripa på Andersnatten, en nydelig tur om du er heldig å støte på den i frossen tilstand. Her info og bilder fra førstebestigningen.

Testet: Vi har vurdert E9 Rondo klatrebukse, Ricoh GX200, Ipod Nano og  Ipod Touch i et klatreperspektiv.

Film: Vi har sett igjennom tre aktuelle klatrefilmer og gir deg våre vurderinger og  anbefalinger.

Nepal: Norske klatregutter farter verden over. Halvor Dannevig og Nils Nielsen dro til Khumbu for å klatre i Mount Everests bakgård. Les deres fortelling fra turen og fra deres førstebestigning og andrebestigning på de vakre fjellene. 

Her kan du tegne supertilbud på abonnement på Klatring. Og her får du bundling med en kjempebra klatrefilm: Dosage V