På turné for sikrere klatring

Forfatter Geir Evensen snakker om boka Sikker klatring i Bergen i kveld og blir å treffe flere steder utover høsten.

Sist oppdatert: 1. november 2019 kl 13.49
MØTER KLATRERE: Geir Evensen holder en rekke foredrag basert på sin bok Sikker klatring. Bildet er fra lanseringen på Gramstua i Oslo.
MØTER KLATRERE: Geir Evensen holder en rekke foredrag basert på sin bok Sikker klatring. Bildet er fra lanseringen på Gramstua i Oslo.
Lesetid: 2 minutter

Geir Evensen fra Oslo opplever stor oppmerksomhet rundt sin bok Sikker klatring. Forfatteren har selv klatret i 20 år, og nå reiser han landet rundt for å dele historier og erfaringer fra boka. Boka tar for seg hvorfor ulykker i klatring skjer, og hvordan vi kan unngå de. 

–  Responsen på boka så langt er god, selv om den er litt for fersk til at noen har fått lest den grundig ennå. Førsteinntrykket hos de jeg har snakket med er at boka er visuell, lettlest og viktig, sier Evensen. 

Geir Evensen holder foredrag på Bergen klatresenter i kveld og på Skredkonferansen på Voss lørdag. Senere følger en rekke steder utøver høsten. På foredragene kommer han til å snakke om hvordan vi kan forebygge at ulykker skjer. To viktige faktorer her er manglende kunnskap og menneskelig svikt er – og kjernen i budskapet hans er at bedre innsikt i hvordan ulykkene skjer kan bidra til å forhindre dem. Dette er viktige temaer for alle som ferdes både i fjellet og på innendørsvegger.

–  Jeg håper jo at et nytt perspektiv på klatresikkerhet skal oppfattes som så nyttig at folk kommer på foredragene framover. På lanseringskvelden på Gram-stua i Oslo var det møtt opp 120 personer, og det var god stemning, forteller Geir.

Geir Evensen Sikker Klatring
NY BOK: Mange benyttet sjansen til å skaffe seg et signert eksemplar av Sikker klatring inder lanseringen.

Evensen hadde, ironisk nok, selv en ulykke under arbeidet med boka. Han falt fem meter ned på en hylle mens han ledet en boltet rute og skadet foten stygt – åpent brudd med knust hælbein. Dette førte til flere operasjoner og en måned på sykehus.

 – Vi kan alle gjøre personlige feil og bli utsatt for menneskelig svikt, til tross for at vi kan sikringsprosedyrene rent teknisk. Jeg bruker min egen ulykke som eksempel på hvordan og hvorfor en typisk ulykkeshendelse kan oppstå, det er mye å lære av den, sier Evensen. 

Her kan du høre Geir Evensen sitt foredrag framover:

1. november, Bergen (Bergen Klatresenter)

2. november, Voss (Skredkonferansen)

16. november, Trondheim

1. desember, Molde (Moldeveggen, åpent arr. klokken 18)

14. desember, Stavanger (med BRV, Sørmarka arena kl. 16)

Se innslaget på God Morgen Norge med Geir Evensen her.

Publisert 1. november 2019 kl 13.49
Sist oppdatert 1. november 2019 kl 13.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen