Via 8a.nu har Bernd Zangerl publisert et lite skrift om hva han ser bør være den grunnleggende motivasjonen for klatringen. Ikke overraskende er han skeptisk til den ensidige fokuseringen på grader, der man bør nyte steinens og linjenes estetikk, og ikke minst gleden ved å finne nye steder å klatre rundt om i verden.

Zangerls reiselyst har bragt ham til alt fra Himalaya til Fosen, hvor han pusser frem og etablerer klassikere til glede for de av oss som kommer etter. En av de mest kjente for oss nordmenn er kanskje 8A+/8B-problemet Propaganda på Vingsand, repetert (og nedgradert) av Therese Johansen i mai i år.

Annonse

Zangerl har nå laget en film om klatringen på Vingsand, «Northern Beats», der han sammen med Therese, Justin Hawkins, Belinda Weiss og lokalprofilen Torstein Eide går nye buldere og repeterer nyklassikere, alt produsert av Josh Knox, en kjent filmmaker fra snowboard- og skatermiljøet.

Så uansett om du føler deg som en klatringens Columbus eller Leiv Eriksson, eller bare ønsker å nyte førsteklasses buldring fra sofaen kan du både se traileren og laste ned hele «Northern Beats» her.