Helga 29. -31. januar var det 33 isglade damer på samling i Hemsedal. Etterspørselen har vært over all forventning, og vi kan vel si at samlinga er vel gjennomført. Dette er noe som mange av deltakerne har lyst til å være med på til neste år.

Det hele begynte med at vi var på jentesamlinga i Bohuslän i høst. Vi tenkte: «Kan vi ikke ha en jentesamling på is også?». Flere av oss i komiteen hadde hørt at mange synes det er vanskelig å finne andre jenter å klatre is med, og vi tenkte også at dette kunne være sosialt, hyggelig og ikke minst lærerikt. Terskelen vil være lavere for å klatre is dersom vi arrangerer en jentesamling. Deretter kontakta vi NKF, og vi fikk masse positiv respons, og de sa: «Vi støtter dere, bare kjør på». Dette skjedde i oktober, så ting har gått slag i slag siden det. Vi anskaffa oss plass på Moen Camping på Ulsåk, vi fikk tak i gode, solide kvinnelige instruktører, og vi fikk tak i sponsorer så samlinga kunne være gjennomførbar. Tanken med samlinga var å skape en arena for at andre damer kan møtes, klatre is sammen, og melde seg på kurs. Dermed fant vi ut at vi må kjøre et nybegynnerkurs og en workshop slik at vi kan få flere damer på ulikt nivå. I tillegg oppfordra vi folk å komme bare for å være sosiale, og møte andre damer å klatre med.

Annonse

Les også: Slik setter du isskruene

Plassene på kursa ble revet vekk på bare et kvarter, og det var litt texas en periode med ventelister. Vi var rett og slett overraska over den etterspørselen vi fikk! Dette var kult.

Tida gikk, vi organiserte og lærte mye fram mot samlinga, og plutselig var vi på plass i Hemsedal. Stemninga var på topp, og vi begynte med å snurre film av damer som klatrer trad og is på fredagskvelden. Folk drev med nettverksbygging, og vi drev og organiserte siste rest. På kvelden gjorde Tor sin ankomst, og det blåste og snødde voldsomt, så alle var litt spent på hvordan forholda kom til å være dagen etter. I tillegg var det folk som sto i kolonne, men de kom seg tidsnok til workshopen som de var påmeldt på lørdag.

Lørdag var det startskudd på kurs, vinden hadde løya, og folk dro på tur. Nybegynnerkurset ble arrangert i Golsjuvet og workshopen dro til Bøttnebekken i Grøndalen. Komiteen i Isklatrejenter tenkte at det er viktig å skape litt hyggefaktor på samlinga, så vi gikk rundt og serverte varm saft og boller til deltakerne. I tillegg styrte vi med å henge opp en Ticketothemoon-hengekøye på cragget for å skape en «kosekrok».

Seinere på kvelden sto foredrag og kunngjøring av vinnere av instagramkonkurranser på programmet, og folk hygget seg. Først ute var Urpu om alpin klatring i Kirgisistan, deretter snakka Anna-Malou om søknader til Fjellfondet for å finansiere klatreturer til utradisjonelle steder i utlandet, og til slutt snakka Lena om klatring i Patagonia. Samtlige damer ble inspirerte! Deretter var det kunngjøring av vinnere i kategoriene beste selfie, beste kreative bilde og beste Michelinmann-bilde. Stemninga var på topp!

På søndag hadde temperaturen sunket litt, men været var bra! Folk dro på ulike private turer, og kursa fortsatte på de samme stedene. Folk stortrivdes i dag tross litt kaldere vær, og vi gikk en runde med varm saft og kaker. Alt i alt så er vi fornøyde med første gjennomføring av isklatresamling for jenter, og mange presiserte at dette ville de gjerne være med på til neste år. Uten sponsorene kunne ikke dette bli gjennomført, og vi kan ikke takke dem nok.

Vi vil takke Lena Dahl, Urpu Hapuoja og Anna-Malou Petersson for å stille opp som instruktører og holde inspirerende foredrag, dere har vært en kjemperessurs!

Til slutt vil vi takke alle sponsorene for at dette kunne være gjennomførbart! En stor takk til NKF som hovedsponsor, takk til Varri for utlån av utstyr og premier,  og takk til Jentesport og Houdini for flotte premier og støtte!

Les også: To isdager i Rjukan – og fire flotte fosser

isdamer 1
isdamer 2
isdamer 3
isdamer 4
isdamer 5
isdamer 6