Klatring i Trondheim

Klatrere i Trondheim kan velge mellom flere klatresentere og noen av Norges beste innendørsanlegg for buldring. Klatresenterkjeden Grip står bak flere av de nye veggene.

Sist oppdatert 22. januar 2021 kl 11.06
Sjekk ut hvor du kan klatre inne i Trondheim. Her fra det nye buldresenteret på Grip Sluppen. Foto: Vegar Herstrøm
Sjekk ut hvor du kan klatre inne i Trondheim. Her fra det nye buldresenteret på Grip Sluppen. Foto: Vegar Herstrøm

Trondheim har et stort og yrende klatremiljø, og det har dukket opp mange innendørs klatre- og buldresentre de siste årene. 

Studentene har utgjort en viktig del av klatremiljøet i Trondheim i flere år, og da spesielt NTNUI Tindegruppa. 

Her får du lista over hvor du kan klatre inne i Trondheim.

Trondheim har fått mange nye klatresentre og buldresentre de siste årene. Det er en stor etterspørsel etter klatring, da det er spesielt mange ihuga studenter som klatrer. NTNUI Tindegruppa har også generert en del klatrere helt siden sin spede start i 1959.

Historisk sett har Trondheim hatt et fragmentert tilbud på buldring og klatring, og det har blitt satset hardt på rene buldresentre i Trondheim de siste årene. Men nå planlegges det et nytt stort klatresenter på 3000 kvadratmeter på Gildheim i Trondheim som etter planen skal åpne i 2022. Det hersker ingen tvil om at klatring prioriteres i Trondheim. 

Trondheim mangler inntil videre det store samlende senteret som appellerer like mye til nybegynnere som de sterkeste. I stedet er det en rekke ulike tilbud som du kan velge mellom etter hva slags klatrer du er og hva slags klatring du liker.

I denne lista vil vi fokusere på klatring og buldring inne i Trondheim som ikke er mer enn 30 minutters kjøretur fra Trondheim sentrum. 

Her kan du buldre inne i Trondheim

For å buldre innendørs trenger du ikke noe mer enn et par klatresko og kalk. Det er den grenen av klatring som er mest lavterskel. Hvis du aldri har buldret før kan du låne sko på de ulike sentrene. Det har dukket opp mange nye rene buldresentre i Trondheim de siste årene, og det har også blitt arrangert norgesmesterskap og norgescup i buldring i Trondheim ved flere anledninger.

NTNU Gløshaugen

Dette lille buldrerommet på Gløs har blitt brukt av mange klatrere gjennom mange år. Det er berykta for å være litt nedstøva og lite, men det er mange studenter som har blitt sterke her. Jovial stemning som drives av at studenter skrur om veggen. Veggen er driftet av NTNUI Tindegruppa.

Les mer info på deres nettsider. 

Trondheim klatresenter (Grip Leangen) 

Her finner du 1600 kvadratmeter med buldring. Det er også en barnevegg som er ca 8 meter høy her, som du kan topptaue med kidsa. 

Trondheim klatresenter er et av Norges største buldresentre, og det har blitt arrangert NM her.  

Les mer info på deres nettsider. 

Grip Sluppen 

Sluppen ligger et par kilometer sør for Trondheim sentrum, og her finner du 1000 kvadratmeter med buldring og barneklatring. De åpnet dørene juni 2020.  Barneklatreveggen er rundt åtte måter, og her kan du topptaue med barn. Det er mest areal for å buldre på Sluppen.

Les mer info på deres nettsider. 

Trondheim buldresenter 

Trondheim buldresenter eies av UTE, som også drifter UTE-hallen på Lade. Trondheim buldresenter ligger bare et steinkast fra UTE-hallen. Her har du 1000 kvadratmeter med buldring. Dette er Norges største og rene buldresenter. 

Les mer info på deres nettsider. 

 

Klatregasellen-i-Trondheim-crop1280
Trondheim buldresenter et topp moderne buldresenter, som også er Norges største. Foto: Inge Røstad

Her kan du tauklatre inne i Trondheim 

For å klatre inne trenger du klatresko, kalk, sele, taubrems og tau. Du må ha kunnskap til å sikre hverandre i tauklatring, og det kan du få ved å ta kurs. Mange plasser krever brattkort dersom du skal sikre på led. Flere av klatresentrene tilbyr dette. Det er også anledning å leie utstyr hos respektive klatresentre. Flere av klatresentrene har også autobelayer, noe som gjør at du kan klatre alene. Les om hvordan du bruker autobelay på en trygg måte. 

NTNU Dragvoll - DragWall

To kilometer øst for Moholt studentby har du en seksjon under NTNU som heter Dragvoll, og her har de en vegg på ca 12 meter. Veggen er også kjent som DragWall. Veggen er driftet av NTNUI Tindegruppa. Det er de som også sørger for ruteskruinga i veggen her. 

Les mer info på deres nettsider. 

Grip Stjørdal 

Stjørdal er utenfor Trondheim, men vi tar det med i lista for det er såpass mange som drar hit og klatrer uansett. Klatrefeltet Hell ligger også i Stjørdal. 

På Grip Stjørdal kan du boltre deg på 641 kvadratmeter med tauklatring og buldring. De har også flere autobelayer her hvis du ønsker å klatre alene.  

Les mer info på deres nettsider. 

UTE-hallen på Lade 

Hvis du tar sjøveien til Lade så ser du UTE-hallen ruve på Ladekaia. Her har du en vegghøyde på 17 meter, og mer enn 130 ulike ruter. De har også flere autobelayer dersom du ønsker å klatre alene.

Les mer info på deres nettsider. 

Og i 2021 skal et nytt stort klatresenter stå ferdig: Grip klatring planlegger for øvrig et digert klatresenter på 3000 kvadratmeter som skal stå ferdig i 2021. 

 

 

Publisert 22. januar 2021 kl 11.06
Sist oppdatert 22. januar 2021 kl 11.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen