Snart NM

Trondheim med NM i buldring til helgen.

Sist oppdatert: 4. mars 2019 kl 14.29
Jon-Pål Hamre i aksjon under nordisk mesterskap arrangert på Trondheim Klatresenter. Foto: Mattis Husby
Jon-Pål Hamre i aksjon under nordisk mesterskap arrangert på Trondheim Klatresenter. Foto: Mattis Husby
Lesetid: 4 minutter

Tina Johnsen Hafsaas

MKO_BWC 2018_Munich_Qualification Women_Blue Eyes_130_Copyright Marco Kost kopi

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

Til helgen braker det løs med Norgesmesterskap i buldring i Trondheim. Påmeldingen er fortsatt åpen med frist 5. mars. Det forventes mange deltagere og god stemning.

Trondheim Klatreklubb er kjent for å arrangere de beste buldrekonkurransene. De har arrangert norske og nordiske mesterskap de siste årene og etter en pause i fjor står de igjen oppført på kalenderen til alles store glede.

Klubbansvarlig Hans-Petter Wollebæk rapporterer om nyinnkjøpte grep fra Flatholds og Axis, og best av alt, de har fått på plass flere av de hjemmelagde volumene vi alltid klatrer på i Trondheim. Klubben stiller med 70 frivillige og lover at både utøvere og pubilikum skal få mange fine vertikale opplevelser som avsluttes med en fest. Han anbefaler publikum å forhåndskjøpe billetter da det er begrenset med plass og påpeker at det vil bli utsolgt.

Kenneth Elvegård, Martin Mobråten og Daniel Heyler skal stå for rutesettingen, og for de som skal delta er det bare å glede seg. De har stått for rutesettingen av senterets arrangementer de siste årene, med blant annet Norgescuper, NM og Nordisk mesterskap, og hvert år er det en fornøyelse å klatre på.

Regjerende Norgesmestster Tarjei Hamre forventes å se i aksjon til helgen. Han vant også den siste Norgescupen i Ålesund for et par uker siden. Norges eneste mannlige landslagsutøver, Thilo Schröter, er påmeldt og garantert sulten på å vinne tilbake tittelen som han mistet da han ikke deltok i fjor. For et år siden falt NM uheldigvis på samme dato som en verdenscup i Kina, og Thilo prioriterte naturligvis verdenscupen. Han har tre strake NM-seiere fra 2015, 2016 og 2017, og i år er han tilbake og ser frem til å konkurrere.

"NM er alltid en morsom konkurranse, spesielt i Trondheim! Det ser ikke ut til å bli en veldig tøff konkurranse på herresiden i år, men alt kan skje, så det blir spennende uansett" sier Thilo. 

To-gull-til-Norge-i-nordisk-mesterskap_crop_1280
To-gull-til-Norge-i-nordisk-mesterskap_crop_1280

Thilo Schröter tok gull da Trondheim Klatreklubb arrangerte Nordisk mesterskap i 2017. Foto: Mattis Husby

På damesiden er det åpent etter at jeg selv som regjerende Norgesmester har valgt å ikke delta, og vår eneste kvinnelige landslagsbuldrer, Sunniva Haave, er ute med skade. I forrige uke rapporterte hun på sin Instagram at hun falt og fikk ankelen ut av ledd, som endte med en tur på sykehuset og åtte uker med krykker. Hun mister med dette både NM og verdenscupsesongen. Hun hadde planer om å delta på de tre verdenscupene arrangert i Europa i april og mai, men sånn det ser ut nå blir nok det vanskelig å rekke. En trist nyhet så nære konkurransesesongen som jeg vet hun har sett frem til i lang tid. Heldigvis er VM sent i sesongen, og tidsmessig vil det være innenfor rekkevidde, men hun forteller også at hun ønsker å være i form for å delta på VM, og det er en avgjørelse hun ikke kan ta akkurat nå. Jeg håper hun kommer seg gjennom denne skaden raskt og tilbake sterkere.

Jeg selv har valgt å ikke delta på helgens NM for å kunne fokusere mer på min disiplin, led, og arbeidet jeg må legge ned for det. Jeg fikk en unik mulighet til å forlenge USA-turen jeg er på i skrivende stund med to uker i pumpparadiset Red River Gorge. Det er ingen klatring i verden som gjør at jeg kommer i bedre form enn jeg gjør i Red River Gorge. Det er krimpete, bratt, fysiskt og uendelig langt. Akkurat hva jeg trenger etter seks uker med hard buldring.

Konkurranseansvarlig i NKF, Siss Klev, rapporterer om pengepremier i seniorklassene og live streaming av hele konkurranser. Det er 103 påmeldte i dag, og hun benytter anledningen til å bekymre seg over dameklassen.

"Det er få påmeldte og de beste kommer ikke til å stille av ulike grunner. Juniorklassene er det imidlertid ingenting å klage over, og det blir morsomt å se dem i aksjon."

52337577_2805684322782808_5785150231351918592_o
52337577_2805684322782808_5785150231351918592_o

Edel Lemvik i aksjon på forrige Norgescup i Ålesund. Foto: Lise Støver

Blant juniorene er det spennende dueller i ulike klasser. Edel Lemvik og Teodor Kirkebø står som naturlige favoritter i klassen yngre junior etter å ha vunnet begge Norgescupene i år, og i klassen eldre junior er det ulike vinnere fra de to konkurransene. Jeg skal sitte benket for live streaming og om du ikke kan ta turen for å se det live og oppleve stemningen, er streaming et brukbart alternativt.

Vurderer du å delta? Meld deg på nå. Frist 5. mars. Det vil ikke være mulig med etterpåmelding.

Ønsker du å være publikum? Kjøp billett. Begrenset antall.

Alt du trenger av informasjon finnes på NKF sine nettsider

Publisert 4. mars 2019 kl 14.29
Sist oppdatert 4. mars 2019 kl 14.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen