I fjor på denne tiden ble enda en av verdens 8000-metere besteget første gang vinterstid, da italienske Simone Moro, Denis Urubko fra Kasakhstan og amerikanske Cory Richards kom til topps på Gasherbrum II i Karakoram, 2. februar 2011. Dette var også den første av Pakistan og Karakorams fem 8000-metere som fikk sin vinterbestigning, og dermed står det kun fire av verdens 14 høyeste topper igjen uten besøk vinterstid, alle beliggende i nettopp Pakistan: Gasherbrum I, Broad Peak, Nanga Parbat og naturligvis selveste K2.

Muligens er det om noen ganske få dager bare tre igjen på denne eksklusive listen, ettersom Moro er tilbake i ekstremhøyden, på vei opp flankene på mektige Nanga Parbat (8125 moh.) – verdens niende høyeste fjell og Himalayas vestligste bastion. Som i fjor er ekspedisjonen raus med oppdateringer underveis på fjellet, i form av bilder, video og tekst, og du kan følge progresjonen på bloggen på North Face sin side.

Ifølge bloggen skal gjengen være igang med det avgjørende toppstøtet, og beregner å være oppe i løpet av kommende uke, om alt går etter planen. 

I mellomtiden kan du se siste videooppdatering fra Nanga Parbat her: