Det er en sliten Aleksander Gamme som ringer natt til tirsdag og forteller om det siste halvannet døgns strabaser, som førte til at alle sto på toppen av Ulvetanna i Antarktis, men ingen hoppet fra toppen på grunn av et innkommende stormvarsel.

- Akkurat nå er det en veldig sliten gjeng som går med pulk tilbake til campen, forteller Gamme.

Annonse

- Vi har vært oppe i 36 timer på grunn av et stormvarsel som kom litt plutselig, og på søndag bestemte vi oss for å gå løs på toppen. Vi har klatret hele natta, og alle sto på Ulvetanna kl. 02:00 mandag morgen.

Gamme forteller at de fikk nyte årets første soloppgang fra toppen (det har vært midnattssol de siste månedene), og sola krøp nå så vidt under horisonten og opp igjen. Han sier det var fantastiske forhold, men at det likevel ikke ble hopping fra toppen.

- På grunn av stormvarselet ble det avgjort at vi trengte alle for å pakke campen så raskt som mulig ned, så det ble ingen hopping fra toppen. Det var selvfølgelig en skuffelse for Espen og Kjersti, men de har hatt en fantastisk tur opp.

Gamme melder at alle nå er vel nede på bakken, og at de nå vil vente og se an været før neste sprell planlegges.

- Vi fikk beskjed fra russerne om å klargjøre campen for storm, så får nå får vi se hva som skjer de neste dagene, sier han.