I perioden 5 til 16. mai besteg han Mount Everest (8 849 moh), Lhotse (8 516 moh )og Kanchenjunga (8 586 moh) uten medbragt oksygen.

Ingen har noensinne klatret tre 8000-metere på så kort tid uten kunstig oksygen. Han brukte bare 26 timer på traversen fra Everest til Lhotse, som også er verdensrekord.

Uvanlig gode værforhold i denne delen av Himalaya var avgjørende for at 38-åringen - som også har klatret K2 om vinteren - lyktes med de kolossalt raske bestigningene.

– Jeg var fokusert på å guide og hjelpe laget med å nå et nytt «umulig» prosjekt, så alle bestigningene foregikk på nokså rolig vis. Mitt mål har alltid vært å inspirere folk og vise hva mennesker kan klare. Det gir meg energi og spenning - å vise at ingenting er umulig. Jeg viser vei og vil inspirere alle til på np sine drømmer selv, sier Nims i en nokså selvsikker uttalelse til en ikke helt ukjent energidrikk som har han på lønningslista.

Norske Kristin Harila ligger for øvrig godt an i jakten på å slå Nims´ 7-måneders rekord i å bestige alle verdens 14 topper over 8000 meter. Også hun har nytt godt av fine forhold i Himalaya denne våren.